Už v zimě byl na testech v Praze útočník Leoš Gajdošík, který s fotbalem začínal ve Fulneku, a jenž v hlavním městě zanechal dobrý dojem.

„Leošův otec navíc bydlí v Praze, takže to mělo taky svůj vliv. Po sezoně mi ze Slavie volali, že by chtěli vyzkoušet ještě další dva naše hráče," prozradil trenér bílovecké U15 Roman Šubert.

Dalšími vyvolenými byli jeho syn Martin, jenž nastupuje v záloze, a který je bíloveckým odchovancem, a útočný zadák Martin Rovenský, jenž přišel do Bílovce z Jeseníku nad Odrou.

Bílovecký kouč Tomáš Černín dotáhl tým k šestému místu.
Bílovec zakončil nováčkovskou sezonu přestřelkou

Zástupci Slavie sledovali zmíněné trio v jarní části, po které je před pár dny pozvali na testy, kde bílovecké mladíky čekaly tréninky s kategoriemi U15 a U16 a také fyzické testy.

„Kluci prošli fyzickými testy a každý trénink končil hrou, při které se navíc zalíbili i herně," sdělil dále trenér Bílovce.

Všichni tři tak dostali nabídku, že se od 14. července mohou zapojit do přípravy slávistické U16, se kterou by o dva dny později odjeli i na soustředění. „Kluci do toho půjdou a zkusí šanci využít. Buď se dostanou do kádru nebo se vrátí zpátky do Bílovce," uzavřel Roman Šubert.