Důležitý bod k udržení krajského přeboru získali v neděli odpoledne fotbalisté Bílovce, kteří remizovali s Pustou Polomí. Ta byla vedená jako domácí celek a bílovecký tým trenéra Štverky si pozvala na umělou trávu právě do Bílovce.

„Pro nás je to dobrý bod. Ale důležitější je, že jsme si ověřili, že se můžeme měřit i s tak kvalitním soupeřem, kterému jsme se vyrovnali v bojovnosti i v nasazení,“ hovořil po dělbě bodů bílovecký lodivod Martin Štverka.

V bojovném utkání hrály prim obě defenzivy. Bílovečtí v závěru sahali dokonce po třech bodech, ale šance Dreslera a ani hlavička Malého, po centru futsalového reprezentanta Seidlera, k výhře nevedly. 

„Měli jsme k výhře o něco málo blíže, ale počítáme to jako bod z venku, takže je to pro nás cenný bod. Remíza je nakonec asi zasloužená,“ přiznal Štverka.

Bílovecká sestava doznala oproti předchozímu utkání několika změn, když vinou zdravotních problémů zasáhl až do druhého poločasu kapitán Ronec. 

Mimo sestavu pak byli zranění Fendrich a Filip Tomášek. U prvního jmenovaného to ale vypadá na delší absenci. „Čeká nás ještě těžké jaro a příště už snad budeme hrát na přírodní trávě. Chtěli bychom potvrdit ten bod a doma zvítězit,“ nahlédl Štverka směrem k nedělní partii (15.30) proti Šenovu.


SC PUSTÁ POLOM – FC BÍLOVEC 0:0

Rozhodčí: Picmaus – Jurček, Smetana. Bez ŽK. Diváci: 105.


FC Bílovec: Chvěja – Dresler, Darda, P. Moučka (80. Šimíček), J. Tomášek (64. Ronec) – Pavlík, Černín, K. Kotrla, Melecký (88. Válek) – Seidler, Malý. Trenér: Štverka.