Odehraje se v úterý 21. srpna 2012 od 17.00 hodin. Jedná se již o 19. ročník tohoto mezinárodního dorosteneckého turnaje (U18), jehož se kromě České republiky zúčastní ještě celky Norska, Turecka, Ukrajiny, Maďarska a Slovenska.

Historicky první mezistátní fotbalové utkání na stadionu v Novém Jičíně bude vyvrcholením akcí pořádaných v tomto roce fotbalovým klubem u příležitosti 90. výročí založení prvního fotbalového klubu v našem městě. Na tento sportovní svátek v našem okrese vás srdečně zvou pořadatelé FK Nový Jičín.

Memoriál Václava Ježka

Turnaj se odehraje tentokráte v Moravskoslezském kraji, a to ve dnech 20. - 26. srpna 2012. Tento mládežnický mezinárodní turnaj je organizován Fotbalovou asociací ČR, za výrazné spolupráce s Moravskoslezským krajským fotbalovým svazem v Ostravě. Všechny zúčastněné týmy budou ubytovány v ostravském hotelu Park Inn. Již zmíněná šestice přihlášených celků je rozdělena do dvou skupin, a to dle aktuálního postavení v žebříčku UEFA. Vítězové skupin si zahrají na stadionu ve Stovkách ve Frýdku-Místku finále, druzí ze skupin sehrají utkání o konečné třetí místo a třetí celky v základních skupinách budou hrát o konečnou pátou pozici. Turnaje se zúčastní hráči narození po 1. lednu 1995. V rámci turnaje se bude vyhlašovat ještě cena fair play, nejlepší hráč, brankář a střelec. (dtb)