Jisté je, že hostování v Novém Jičíně prodloužil David Rybařík. Dále trápí celek Oder nepříjemná zranění. Stoper Pjatkan byl po konci sezony na operaci s kolenem a před nedávnem si přivodil zranění také Jakub Schwarz. „Zlomil si zánártní kůstku. A problémy jsme měli i v brance. Poslední přípravné zápasy odchytal mladý Holubčík, protože Cibulec byl nemocný," doplnil trenér TJ Odry.

Do Oder se vrátil také Alexander Juřík, který poslední roky působil ve Fulneku. Další možnou posilou je Erik Chuděj. „Přípravu absolvoval s hranickým ligovým dorostem, kde by si ho měli ponechat, takže vyjednáváme možnost střídavých startů. V jednání je ještě stoper Sucháček ze Spálova a nabídku měl také Paszko, ale ubezpečil mě, že zůstane," informoval Karel Páleník, jenž by v sezoně rád využíval služeb dorostenců Strempeka, Popa a Fuska.

V přípravě odehrály Odry řadu kvalitních utkání. „Letní příprava proběhla vcelku podle představ, až na ten první týden, kde byla trošku slabší účast. Povedený zápas jsme odehráli proti Bělotínu, který se hrál ve Vražném. Spokojen jsem byl s prvním poločasem, který jsme vyhráli 1:0. Pak ale bylo vidět, že soupeř je na tom fyzicky lépe, a měl také vyrovnanější kádr," přiznal oderský lodivod. V duelu nakonec zvítězil účastník I. A třídy, sk. B, Olomouckého kraje 5:1.

V dalších přípravných zápasech porazily Odry Budišov nad Budišovkou 3:2, remizovaly se Spálovem (1:1) a podlehly Opatovicím (0:3) a Ústí (2:5).

S béčkem Hranic, jež postoupilo do I. A třídy, pak uhrály Odry remízu 2:2. „V sezoně bychom se rádi znovu pohybovali v popředí tabulky. Chtěli bychom uhrát čtvrté, páté místo, podobně jako loni," uvedl Karel Páleník, jenž vidí jednoho z možných favoritů v kádru Jakubčovic. „Doslechl jsem se, že tam mají hodně nových hráčů, takže tam bych možná viděl jednoho z favoritů. Uvidíme, jestli udrží jarní formu Bordovice. Špička soutěže bude podle mě opět vyrovnaná," konstatoval oderský trenér.

Už dnes čeká Odry první kolo poháru ve Vražném a v neděli čeká tým poslední příprava ve Vítkově.