Veřovický AFC, který, jako jeden z mála celků, spoléhá pouze na své vlastní odchovance, nadále povede trenér Roman Mička, jenž bude spoléhat na zkušenou osu mužstva stopera Černocha, kapitána Košelíka a kanonýra Hanka, který v loňské sezoně nasázel 17 branek.

Kromě dvou navrátilců a dvou dorostenců do kádru 12. celku loňské sezony nikdo nepřišel. Kariéru naopak skončili či přerušili Marek Matúš a Ondřej Fojtík. Prozatím se nerýsuje ani návrat dlouhodobě zraněného brankáře Syptáka.

„Je ještě pořád na marodce. Možná už pomalu začne s tréninkem, ale na podzim nejspíše ještě nenastoupí," uvedl vedoucí veřovického týmu Marcel Fojtík.

Hostování Kupčáka z Lichnova se pak definitivně změnilo v přestup. Fotbalisté zpod Javorníku v přípravě remizovali s Rožnovem pod Radhoštěm 1:1, prohráli s Bílovcem 1:6 a plichtili s Kopřivnicí 2:2.

„V přípravě jsme sice nevyhráli, ale hlavní bude soutěž. Docházka byla tradičně ovlivněna dovolenými, ale i tak panuje relativní spokojenost," vracel se k průběhu letní přípravy Fojtík, jenž kvituje návrat týmu do Veřovic. „To je pro nás hlavní vítaná změna a velké plus, že už budeme hrát ve svém," pochvaluje si vedoucí AFC Veřovice, kde mají jediný cíl: „Vzhledem k tomu, že A třídu hrajeme jen s našima místníma klukama, cílem je udržet se v soutěži i pro příští ročník. Vyšší ambice nemáme a víme, že to bude těžké. Už v loňské sezoně jsme se zachraňovali skoro až do konce a bylo to velice náročné," vzpomínal Fojtík.

Veřovické čeká hned na úvod těžký soupeř, když v sobotu dorazí do nového veřovického fotbalového areálu Dolní Datyně.

„Hned na úvod máme silného soupeře, který hraje velice pohledný a kombinační fotbal. Pro mě je to, vedle Starého Města, jeden z favoritů soutěže," řekl závěrem Fojtík.

AFC VEŘOVICE

Změny v kádru
Přišli: J. Moravec, Křížek (Mořkov B Životice u Nového Jičína) M. Moravec, Macháček (oba z dorostu).

Odešli: M. Matúš (ukončení kariéry z pracovních důvodů), O. Fojtík (přerušení kariéry z pracovních důvodů).

Kdy dojde na podzimní derby?Sobota 27. srpna, 17.00, Veřovice – Libhošť

Neděle 9. října, 15.00, Petřvald n. M. – Libhošť

Neděle 23. října, 14.00, Petřvald n. M. – Veřovice