Kotouč Štramberk - AFC Veřovice 1:2 (1:1)

Pro Veřovice se jednalo o první soutěžní utkání nové sezony, neboť úvodní duel sehrají až ve středu 14. září, kdy vyzvou doma od 17 hodin Český Těšín. Ve vyrovnaném utkání měla první šanci hostující útočnice Mališová, ale těsně minula. Po dvaceti minutách už se však mladá forvardka Veřovic radovala, když po spolupráci s Černochovou otevřela skóre zápasu. Domácí Kotouč pak ale po rohu na krátko a následném centru udeřil a nekrytá Čablová srovnala. Do druhé části vstoupily Veřovice daleko lépe, skóre však zůstávalo nadále srovnané, a to především díky domácí brankářce Kociánové. Rozdílová branka přišla po hodině hry, kdy se po přímém kopu trefila veřovická Busková. Štramberačky se pak postupně začaly tlačit před branku soupeře, ale díky pozorné defenzivě Veřovic, v čele s Fojtíkovou a Lošákovou, větší šance nepřicházely. Veřovice pak navíc mohly zápas definitivně rozhodnout, ale jak kapitánka Černochová, tak i Mališová velké příležitosti neproměnily. „Do druhého poločasu nastoupily naše hráčky jako polité živou vodou. Zlepšily pohyb, napadání i přihrávky a začaly se dostávat do šancí, ale domácí držela brankářka. Zápas se hrál za vysokých teplot a v dobré atmosféře fanoušků Veřovic i Štramberka," uvedl vedoucí hostujícího celku Zdeněk Kocián.

B: 28. Čablová 21. Mališová, 60. Busková.

Rozhodčí: Galásek.

Štramberk: Kociánová M. Křivánková, Čablová, M. Davidová, Plachtová, Nedomová, Kelnarová, Kvasničková, Židková, Juráková, Schenková. Střídající hráčky: Salvetová, Karasová, Stolařová, G. Křivánková. Trenéři: M. Milata a F. Slanina

Veřovice: Juraniová Rašková, Fojtíková, Lošáková, Pustějovská Jančálková, Busková, Najvarová, Pitelová Černochová, Mališová. Střídající hráčky: Bernatská, Hrbáčková. Trenér: Chobot.

FK Gascontrol Havířov - Spartak Lubina 3:0 (1:0)

Favoritky z Havířova, které v loňské sezoně neztratily ani bod, šly do vedení už po 10 minutách, kdy zastupující brankářku Lubiny Klempířovou, jež si v utkání připsala několik parádních zákroků, překonala s pomocí teče kapitánka Antalíková. Havířov načal druhou půlku velikým tlakem a v 60. minutě přidala druhý zásah zkušená Volfová. Favorit se pak prosadil ještě jednou, a to z pokutového kopu. „Holky nastoupily v dovolenkové sestavě proti jednomu z nejkvalitnějších týmů Moravy, a ač podaly statečný výkon, navíc bez střídání, tak se prakticky nedostaly k zakončení. Ale musím všechny holky pochválit, protože některé hrály teprve první zápas v základní sestavě, a navíc hned tak těžký. Jde ale vidět, že se postupně sehrávají a zlepšují. Mají dobré vzory v podobě starších holek," řekl trenér fotbalistek z Lubiny Jaromír Kvita, jenž neopomněl vyzvednout výkon brankářky Klempířové, která hrává za normálních okolností stoperku.

B: 10. Antalíková, 60. Volfová, 77. Waszutová z pen. Rozhodčí: Picmaus Holub, Razima.

Lubina: Klempířová Klimešová, Najzarová, Šenková, P. Kolářová Uherková, K. Kolařová, Krmenčíková, Klečková Applová Zelenková. Trenér: Kvita.