Vřesinský klub měl před třemi roky hodně špatnou sezonu, která vedla po devětadvaceti letech až k sestupu. Mužstvo ale dokázalo vybojovat postup a loni v zápasech I. B třídy, skupiny B, ukázalo svou sílu, když skončilo na pátém místě, přičemž od třetí příčky ho dělily jen dva body. „Tým Vřesiny se po loňském postupu do 1. B třídy nehodlal znova bít o záchranu, což se, myslím si, vcelku podařilo," sdělil Josef Vincenci, jednatel mužstva TJ Sokol Vřesina. „Tým je sice hodně mladý, ale trenér Radim Karsten již odstranil školácké chyby jednotlivců, a mužstvo se tak až do konce minulé sezony pokoušelo o druhé místo v soutěži. To se sice nakonec nepovedlo, ale s výsledným pátým místem jsme spokojeni," poznamenal Josef Vincenci.

Vřesinské mužstvo hrálo solidní kopanou, jasným favoritem soutěže byl však, podle Josefa Vincenciho, tým Píště. „Sehráli jsme s nimi nejlepší utkání doma, byli jsme lepším týmem, ale nakonec jsme nespravedlivě prohráli jedna ku dvěma," naznačil jednatel mužstva.

TJ Sokol Vřesina chce hrát i v nastávajícím ročníku I. B třídy, skupiny B, v popředí tabulky a hodlá bavit diváky útočnou kopanou. „Z týmu neodešel nikdo. Otázkou je, jestli nám Krásné Pole nechá dále na hostování Livara a Hujku. Do týmu přibudou tři dorostenci, Krahulec, Novák a Lindovský," doplnil Josef Vincenci.

Ambiciózní celek Vřesiny se letos přihlásil také do českého poháru. Jeho soupeřem bude 11. září mužstvo 1. A třídy TJ Heřmanice. Proti němu už Vřesinští nastoupí zřejmě pod jiným názvem, než je TJ Sokol Vřesina. V současné době totiž intenzivně vymýšlejí nový název mužstva.