„Dostal jsem se do osobních problémů, které mě přiměly přerušit sportovní kariéru. V poslední době bojuji s psychickým onemocněním, které jsem bohužel řešil v kombinaci s alkoholem. Svoji situaci si uvědomuji, vyhledal jsem odborníky a podstoupím léčení,“ prohlásil Bartošák, který se na letošním MS blýskl v zahajovacím duelu proti úřadujícím šampionům ze Švédska (5:2).

„Momentálně nemohu pokračovat ve sportovní kariéře. Po vzájemné dohodě jsme se s vedením Ocelářů dohodli na ukončení spolupráce a já se mohu věnovat léčbě,“ pokračoval Bartošák, který před sezonou přestoupil z Vítkovic k mistrovským Ocelářům, kde se stal nejlépe placeným hráčem soutěže s celkovou gáží blížící se milionu korun měsíčně.

Má gólman Patrik Bartošák průšvih?
Hrubé porušení životosprávy? Končí Bartošák v Třinci?

V Třinci však nezářil tak, jak se očekávalo. Taky proto odchytal jen jedenáct zápasů s bilancí šesti výher a pěti porážek. „Chtěl bych vedení třineckého klubu poděkovat za podporu, spoluhráčům, trenérům, členům realizačního týmu a fanouškům za pochopení. Prožívám velmi složité období, rád bych se všem omluvil. Pevně věřím, že všechno překonám a brzy se zase vrátím k hokeji,“ dodal Patrik Bartošák.

„Patrik se nám za svou chybu omluvil a svého prohřešku lituje. Nicméně my jsme profesionálním sportovním klubem a takové chování vyžadujeme také od všech našich hráčů. Pro udržení dobré atmosféry v týmu a pravidel v kabině musíme měřit všem stejným metrem. Nemůžeme rozlišovat, zda je někdo hvězda anebo někdo zatím pouze začínajícím hráčem. Proto jsme se domluvili na ukončení spolupráce,“ uvedl sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek.

Lidský řetez na Masarykově náměstí, 15. listopadu 2019 v Ostravě.
VIDEO: Tisíce studentů v Ostravě vytvořily živý řetěz

Do pátečního extraligového utkání proti Mladé Boleslavi nastoupil Petr Kváča, záda mu kryl Nick Malík. „Nynější situaci v brankovišti řešíme, ale je ještě příliš předčasné dávat jakékoli prohlášení, kdo k nám případně přijde anebo ne. Vše je to o správném vyhodnocení situace na hráčském trhu, navíc věříme, že naši současní brankáři chytnou šanci za pačesy,“ uzavřel Jan Peterek.