„Výsledek vůbec neodpovídá tomu, co jsme v Hodoníně odehráli," uvedl novojičínský kouč David Musial a měl pravdu. Když totiž Málek ve 46. minutě vyrovnával na 3:3, asi málokdo na stadionu Václava Nedomanského čekal tak vysoké vítězství Drtičů.

Domácí družina trenéra Beťka zvládla úvodní periodu nového ročníku lépe a po šaten si odnášela náskok 2:0. Do druhé třetiny už se nevrátil brankář Slovák, jenž do Nového Jičína zamířil v létě z Přerova, a který pro zranění přenechal své místo Ilášovi.

Hodonínskou klec zase strážil pro Nový Jičín dobře známý mladík Ondřej Haloda, jenž ke konci loňské sezony nastoupil na pár zápasů také v novojičínském dresu, ale v té době už také stihl premiéru v extraligovém Zlíně. Dres Hodonína už obléká také jeho starší bratr Marek, jenž v uplynulém ročníku hájil barvy Nového Jičína.

Novojičínští v prostřední části viditelně přidali a po gólech Šimona Kratochvíla a Málka, který vyrovnával pouhých sedmnáct vteřin před koncem druhá části, se dokázali vrátit zpátky do zápasu. Hodonín si pak v závěrečném dějství vzal své vedení zpět, ale s odpovědí pak přispěchal svým druhým zásahem Málek.

Remízový stav však vydržel jen půl minuty, než Iláše překonal čtyřiadvacetiletý Rus Kononenko. Pět minut před koncem pak zvýšil na 5:3 Kadlec, což se později ukázalo jako klíčové. V závěru totiž při novojičínské power-play dokonal hattrick kanonýr Jurča, jenž přišel v létě z Techniky Brno, a devět vteřin před závěrečnou sirénou upravil na konečných, a pro Nový Jičín krutých, 7:3 Kadlec.

„První třetina byla z naší strany sice kostrbatá, ale ve druhé třetině jsme hráli velmi dobře a podařilo se nám vyrovnat. Dokázali jsme potom vyrovnat na 3:3, ale zápas rozhodl čtvrtý a pátý gól domácích. Tam nás to stálo zápas. Poslední dva góly už nic neřešily. Jeden byl do prázdné a druhý devět vteřin před koncem," hodnotil vysokou porážku kouč novojičínských hokejistů, jenž si uvědomoval zbytečné chyby.

„Ve třetí třetině jsme je tam bohužel udělali. Ale byl to první zápas a nadále musíme pracovat," dodal Musial.

2. hokejová liga, sk. Východ, 1. kolo: 

SHK Nový Jičín – HK Nový Jičín 7:3 (2:0, 0:2, 5:1)

Branky: 13. Garčic (Vrána, Miklík), 16. Jurča (Miklík, Kononenko), 44. Jurča (Kadlec, Peš), 46. Kononenko (Janás, Vaněk), 55. Kadlec (Jurča), 59. Jurča (Kadlec), 60. Kadlec – 23. Š. Kratochvíl (Novotný), 40. Málek (Kocián), 46. Málek. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. Rozhodčí: Slavka – Maloušek, Maťašovský. Diváci: 852.

HK Nový Jičín: Slovák (21. Iláš) – Vašut, Cabák, Běhal, Hruška, Bahounek, F. Chvostek – Novotný, Š. Kratochvíl, Gebauer – Schwarz, Samiec, M. Chvostek – Kocián, Málek, Uhlár – Hladiš, Sonnek, Dalajka. Trenér: Musial.