„Je úplně jedno, kdo to bude, protože to jsou oba kvalitní mančafty. Orlová to prokazuje dlouhodobě a u Krnova to pro mě letos není žádné překvapení. Za postup jsme moc rádi, ale můžu říct, že naše práce ještě není u konce,“ hovořil po postupu do finále trenér Studénky Miroslav Pokorný.

Jeho svěřenci zničili Bospor, stejně jako v prvním utkání série, ve druhé třetině. Po úvodní dvacetiminutovce bylo skóre 1:1, ale poté přišla na řadu studénecká ofenzivní smršť.

Když se dvakrát trefil Sluštík a po jednom zásahu přidali Sochorek a Čáň, vedla Studénka ve 37. minutě už 5:1. Bohumín sice ještě před druhou sirénou snížil na 2:5, ale v pohodě hrající Pokorného družina směřovala i přesto bez větších problémů za zaslouženým postupem.

Na začátku poslední desetiminutovky pak ještě velezkušený zadák Javín upravil na rozdíl dvou branek, ale veškeré bohumínské naděje uvadly v 55. minutě, ve které přišel s důležitým šestým zásahem Štěpják, po jehož gólu vedla Studénka už 6:3.

Poté byla jasně cítit bohumínská frustrace, neboť Bospor se netajil finálovými ambicemi. Zvláště nesmyslný zákrok hrajícího trenéra soupeře Ivana na zadáka Trubku vyvolal na straně Studénky velké emoce.

„Některé zákroky v závěru zápasu byly opravdu naprosto zbytečné a ze strany soupeře šla cítit velká frustrace. Nám už hodně pomohlo, když jsme slyšeli jejich bouřku v šatně po první třetině. Takhle nějak to vypadá, když je soupeř na zápas až moc přemotivovaný. My jsme šli do série naprosto uvolnění a i druhý zápas jsme rozhodli ve druhé třetině,“ pochvaloval si Pokorný týmový výkon svých svěřenců, kteří Bosporu vrátili semifinálové vyřazení z loňské sezony.

Kopřivničtí hokejisté (v tmavém) doma na závěr základní části smetli lídra z Poruby 5:1 a v play-off narazí na šumperské Draky.
Tatra zasadila vedoucí Porubě búra, ale i přesto jde v play-off na Šumperk

ZÁPASY STUDÉNKY? ZÁRUKA OFENZIVNÍ PODÍVANÉ

Studénka, která v základní části posbírala o dva body méně, než druhý Bohumín se do finále krajské ligy probojovala po šestileté pauze. Úspěch je o to cennější, že ve Studénce těsně před startem sezony uzavřeli zimní stadion.

Vedení klubu tak muselo hledat tréninkové plochy v okolí a hráči si museli místo pohodlí v domácí šatně zvyknout na kočovné stěhování. I tohle všechno ale Pokorného tým ještě více stmelilo.

„Když nám zavřeli zimák, tak jsme si řekli, co chceme a jdeme si za tím. Teď jsme rádi, že máme v sobotu volno. Na finále bychom měli mít konečně kompletní kádr,“ prozradil trenér studéneckých hokejistů.

Ti v semifinále navázali na ofenzivní partie z předchozí série s Českým Těšínem a Bohumín zasypali patnácti gólovými ranami.

Už nyní je jisté, že domácí zápasy ve finále odehraje Studénka ve frýdecko-místecké hale Polárka. Tedy tam, kde se jí v aktuální sezoně vůbec nedařilo.

„Ale měli jsme tam nejvíce tréninků. Stejně hrajeme všechno venku, takže jsme zvyklí. V Polárce se nám v sezoně nedaří, ale bereme to jako výzvu. Rádi bychom tam pozvali co nejvíce fanoušků ze Studénky. Jsme moc rádi, že nás po Kopřivnici přijeli podpořit i do Poruby a moc si toho vážíme. Postup do finále je pro ně jakási odměna za jejich vytrvalost a chceme jim ještě připravit parádní podívanou,“ řekl závěrem Miroslav Pokorný.

HC STUDÉNKA – HC BOSPOR BOHUMÍN 6:4 (1:1, 4:1, 1:2)

Branky: 8. Janečka (Lyčka), 24. Sluštík (Trubka), 29. Sluštík (Štěpják, Pokorný), 31. Sochorek, 37. Čáň (Martinčík, Bolek), 55. Štěpják (Čáň) – 12. Šmíd (Tobola), 38. Kropka (Fejko), 51. Javín (Mikšan, Ivan), 60. Kropka (Putniorz, Šmíd). Rozhodčí: Jeřábek, Rapák – Štěpán, Puczok. Vyloučení: 5:5. Bez využití. V oslabení: 1:1. Diváci: 250.

KONEČNÝ STAV SÉRIE 2:0 (9:3, 6:4).

 HC Studénka: Baldík – Jedlička, Lyčka, Trubka, Novák, Pelikán, Bolek – M. Tomášek, Sochorek, Janečka – Sluštík, Pokorný, Štěpják – Martinčík, Bílek, Čáň. Trenér: Miroslav Pokorný st.

 Zbylý výsledek semifinále: Krnov – Orlová 3:2 (stav série 1:1). Rozhodující utkání se hraje v sobotu od 17 hodin v Orlové.

Finále (hraje se na 3 vítězná utkání):
Termíny: úterý 6. března, čtvrtek 8. března, sobota 10. března, případně pondělí 12. března a středa 14. března.

V případě, že do finále postoupí Orlová, začne série na jejím ledě. Při postupu Krnova odstartuje finále v náhradním azylu Studénky ve Frýdku-Místku (pořadatelství se střídá po jednom utkání).

Druholigoví hokejisté Nového Jičína (v modrém Robin Gebauer) zakončili základní část třemi porážkami, ale už v sobotu jim začíná vrchol sezony v podobě startu play-off.
Ďáblové padli doma s Šumperkem a play-off načnou na ledě Bobrů