„Musím upřímně říct, že favorité potvrdili svoje kvality. Nezískali jsme ani bod a teď nás čekají tři soupeři kolem nás. Bude záležet jenom na nás, jak se s tím popereme,“ hovořil po nepovedené partii kouč novojičínských Ďáblů Petr Macháček.

Jihomoravané působili od úvodních minut daleko živějším dojmem a nic na tom nezměnila ani úvodní novojičínská přesilovka, ve které byl hostující gólman Štěpanovský bez práce. Vyústěním všeho byla úvodní branka Matuly, jenž napálil kotouč pod víko a Ďáblům pak nepomohla k vyrovnání ani přesilovka 5 na 3, která trvala 79 vteřin.

Hodonínští Drtiči pak byli nadále aktivnější a Jiřího Slováka ostřelovali z každé pozice. V závěru první periody se jim navíc podařil rychlý brejk, po které Venclík zařídil náskok 2:0. „Vůbec jsme neudrželi kotouč a dělali jsme chyby, které soupeře trestal. Hodonín měl v první třetině daleko více střel, tlačil se do brány, zatímco my jsme se potulovali pořád někde kolem mantinelu a chyběla nám rychlost. Z naší strany tam vůbec nebylo to, co po hráčích chceme,“ mrzelo šéfa novojičínské střídačky, jehož protějšek mohl být s úvodní části spokojený. „V první třetině jsme hráli vcelku rychlý hokej, dobře jsme napadali a byla to z naší strany povedená dvacetiminutovka,“ potvrdil trenér hostujících Drtičů Roman Čechmánek.

DRUHÁ TŘETINA DALA NADĚJI, TŘETÍ JI ZASE SPLÁCHLA

V prostřední části to však byla z domácí strany jiná podívaná a ve 28. minutě přišlo snížení, když si svou střelu dorazil na brankovišti důrazný Málek, jenž přesně uklidil skákavý kotouč. Ďáblové poté ještě více ožili, ale další šance Kratochvíla, Málka či Gebauera neměly gólový výsledek. Ten nabídla až 33. minuta, ve které Štěpanovský nestačil na tečovanou ránu Motlocha. „Ve druhé třetině se náš výkon zlepšili a dostali jsme se do tlaku. Byla ale strašná škoda, že jsme nedali třetí gól, protože šance na to byly,“ vzpomínal po třetím nezdaru v řadě Macháček.

Poslední část výrazně ovlivnila brzká branka hostujícího celku ze Slovácka. Vaňkovi totiž stačilo jen nastavit hůl a vedení 3:2 bylo na světě. Hodonínští pak zápas definitivně rozhodli v 50. minutě, kdy se trefili dvakrát během půl minuty Kadlec a Kužílek, jenž v minulosti oblékal i novojičínský dres.

„Do třetí třetiny jsme nešli s tím, že to chceme ubránit, ale chtěli jsme být pořád aktivní a dojít si pro vítězství. Bohužel třetí inkasovaná branka pro nás byla takovým KO. Soupeř byl silný v defenzivě i v osobních soubojích, což ukazoval celý zápas,“ uznal po utkání kouč Nového Jičína, jehož musely trápit přesilového hry jeho svěřenců.

„Chybí tam střelba od obránců a pohyb útočníků do branky. Kluci se pořád staví do nějakého vzorce a chybí nám moment překvapení. Hráčům to opakujeme pořád dokola, ale vypadá to, že chtějí hrát až do prázdné branky. S kolegou doufáme, že to co nejdříve pochopí,“ přeje si Macháček.

Drtiči, kteří nyní v sobotu hostí kopřivnickou Tatru, se tak mohli radovat ze třetího vítězství za sebou. „Myslím si, že jsme to ve druhé třetině trošičku podcenili. Postavili jsme Nový Jičín zpátky na nohy a domácí zcela zaslouženě srovnali. Před třetí třetinou jsme ale změnili některé taktické věci, což se ukázalo jako správné. Nehráli jsme sice tak dobře a s takovou agresivitou, jako v první třetině, ale bylo to docela slušné,“ dodal v útrobách novojičínského stadionu olympijský šampion z Nagana.

 

HK ĎÁBLOVÉ NOVÝ JIČÍN – SHK HODONÍN 2:5 (0:2, 2:0, 0:3)

Branky: 28. Málek (Zedník), 33. Motloch (Kafka, Bednář) – 11. Matula (Peslar, Sajdl), 18. Venclík (Sedlák, Mojžíš), 44. Vaněk (Matula), 50. Kadlec (Sedlák), 50. Kužílek (Sedlák, Charvát). Rozhodčí: Holaň – Rožánek, Konvička. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 300.

HK Ďáblové Nový Jičín: Jiří Slovák I. – Tomeček, Adamík, Hruška, Már, Janiczek, Metelka – Š. Kratochvíl, Kocián, Jiří Slovák II. – Málek, Zedník, R. Gebauer – J. Sonnek, Palacký, Motloch – Kafka, Bednář, Irgl. Trenér:Macháček.

 

Zbylé výsledky 22. kola: Šumperk – Kopřivnice 1:2, Valašské Meziříčí – Opava 5:0