Úvodní třetina nabídla jedinou branku, když studéneckého Baldíka překonal Hrubý, jenž tak započal svůj střelecký galakoncert.

„Se Studénkou jsou utkání vždycky vyhecovaná. Studénka se snažila a my jsme hráli svůj typický hokej, s tím, že jsme do nich tlačili, co to šlo. Byl to oboustranně vyhecovaný zápas. Ale myslím si, že jsme byli po celou dobu utkání lepším týmem," hodnotil čtvrté derby v sezoně kouč kopřivnických hokejistů Václav Slabý.

Domácí „desítce" pak stačily necelé tři minuty druhé části hry, aby zvýšila vedení svého týmu už na 2:0. Vzápětí sice snižoval na rozdíl jediné trefy hostující Čáň, ale to bylo, co se branek týče, od Studénky vše.

Ve 32. minutě totiž Hrubý dokonal čistý hattrick a stejný hráč pak v samotném závěru druhé třetiny zvýšil už na 4:1.

„Zápas se zlomil až ke konci druhé třetiny. Byla škoda, že jsme to neudrželi. Měli jsme ještě šanci na 2:3, ale čtvrtý gól byl asi zlomový. Pak už jsme na zvrat neměli sílu. Zápas rozhodly také přesilovky. Vždycky tam měl klíčovou nahrávku Radek Bonk," konstatoval trenér Studénky Miroslav Pokorný, jehož celek byl citelně oslaben o útočníky Sochorka a Štubňu a beky Nováka a Lyčku.

„Ale mladí kluci, kteří dostali příležitost, zabojovali," dodal studénecký trenér, jehož svěřenci mají ve středečním vloženém kole volno a v sobotu 7. března vyzvou doma v posledním zápase sezony Bohumín. „Začátek sezony se nám nepovedl, ale pak jsme si dali za cíl alespoň třetí místo. Měli jsme na něj velkou ztrátu, ale i když jsme něco umazali, musíme litovat nepovedeného začátku, takže dobré bude i čtvrté místo," řekl ještě Pokorný.

Kvalifikace začne 13. března

Domácí nasadili do hry 11 útočníků a kanonýr Štěpják se točil hned ve dvou lajnách. Klíčovou roli však sehrála formace Macháček, Bonk, Hrubý. „Jejich spolupráce se zakončujícím Hrubým vyšla perfektně. Studénka spoléhala na brejky, ale s postupem času už jsme zápas kontrolovali. Návštěva a kulisa byla opět vynikající," ocenil domácí publikum Slabý.

Kopřivnici čeká poslední zápas krajské ligy už tuto středu, kdy cestuje na led Krnova. V závěrečném kole má volno.

Tým kapitána Bílka nyní vede tabulku o šest bodů, ale oproti Orlové má zápas navíc. Oficiálně ještě totiž stále nebyla uznána její kontumační výhra v Orlové. Pro jistotu prvního místa tak potřebuje Kopřivnice v posledním zápase urvat alespoň bod. V kvalifikaci o 2. ligu ji budou pravděpodobně čekat celky Uherského Ostrohu a Šumperka B.

Hrát se bude systémem každý s každým (doma a venku) a vítěz by si měl zajistit přímou vstupenku do 2. ligy.

Startuje se v pátek 13. března a hrát se bude vždy v pátek a v neděli. „Už by pak neměla být žádná baráž, ale nikdo neví, jak bude druhá národní liga nakonec vypadat, takže uvidíme. Snad se bude vše vědět co nejdříve," uvedl trenér HC Kopřivnice Václav Slabý.

HC Kopřivnice - HC Studénka 5:1 (1:0, 3:1, 1:0)

Branky: 7. Hrubý (Bonk, Merenda), 23. Hrubý (Petružálek, Bonk), 32. Hrubý (Macháček, Bonk), 39. Hrubý (Jašek, Macháček), 58. Bonk (Mičulka) 29. Čáň (M. Kaňovský). Vyloučení: 5:6. Využití: 2:0. Střely na branku: 44:21. Rozhodčí: T. Janda Jakub Chamrád, Jiří Chamrád. Diváci: 600.

HC Kopřivnice: Kozák - Petružálek, Merenda, Jašek, Marek - Bartošák, Sluštík - Hrubý, Bonk, Macháček - Kameníček, Horák, Štěpják Linduška, Bílek, Mičulka. Trenér: Václav Slabý.

HC Studénka: Baldík - Kocurek, Jedlička, Holanik, Veselský Janečka, Pokorný, Orszulik - M. Kaňovský, Čáň, Martinčík Š. Kaňovský, Ertel, Řehulka. Trenér: Miroslav Pokorný st.