„Zápas se mi samozřejmě nehodnotí dobře, protože jsme bohužel prohráli a bylo to o gól,“ vykládal smutně po zápase trenér Nového Jičína Petr Macháček. Jeho svěřencům se nepovedla první třetina, ve které si domácí vypracovali dvoubrankové vedení díky branek Přidala a Michálka. „To ale ještě ten zápas nerozhodlo, ve druhé třetině jsme se dokázali do utkání vrátit,“ připomněl Macháček zmrtvýchvstání Nového Jičína.

Ještě předtím ovšem přišla další domácí trefa, kterou měl na svědomí v přesilové hře Šmíd. Až poté se poprvé před zhruba pětistovkou diváků prosadili hokejisté Nového Jičína. Ve 35. minutě se trefil ve dvojnásobné přesilovce střelou z ostrého úhlu Jakub Lehečka. „To klukům hodně pomohlo, zvedli jsme hlavy.“ Ještě před pauzou pak zařídil drama Vojtěch Adamík svou dobře umístěnou jedovkou od modré čáry.

„Ale pak jsme vyrobili jedenáct vteřin před koncem druhé třetiny velkou chybu a soupeř nás za to potrestal. Tato branka jim hodně pomohla,“ hodnotil Macháček. „Ve třetí třetině jsme pak měli šance, které jsme měli proměnit a mohli jsme zápas dotáhnout alespoň na bod. V naší power-play to

ale domácí odehráli chytře. Spíše nás může mrzet už dřívější neproměněný samostatný únik. Proto z toho nakonec dnes nebyl ani bod.“

Při risku bez brankáře si už Nový Jičín žádnou gólovou šanci ani nevypracoval a musel tak přijmout druhou těsnou porážku v jednom týdnu, předtím totiž ve středu podlehli Ďáblové 2:3 po prodloužení doma Šumperku.

Příště se Ďáblové utkají na ledě Hodonína. „Hodonín má určitě mnohem větší sílu než na začátku sezóny. Bude to důležitý souboj, v období kolem Vánoc se vždy už začíná rozhodovat, kdo bude v play-off a kdo ne a je potřeba mít co nejlepší pozici,“ řekl Macháček směrem ke středečnímu duelu.

Petr Sumbal

Ilustrační snímek.
Kopřivnice neprošla zkouškou ohněm, nestačila na Žďár nad Sázavou