Domácí favorit šel v šesté minutě do vedení, kotouč do novojičínské sítě dokázal bekhendem dopravit Podešva. Jenže Ďáblové do orlího hnízda rozhodně nepřijeli hrát roli komparzistů. Ranou do protipohybu vyrovnal v desáté minutě Lehečka, o další tři minuty později fauloval Stránský a nařízené trestné střílení proměnil Adam Flok.

Fotbalové utkání Frýdlant nad Ostravicí - Nový Jičín, 12. září 2020.
Víkend ve znamení fotbalu, Frenštát hostí Polanku

„Věděli jsme, jak kvalitní soupeř nás čeká. Prvotním plánem bylo přežít úvodní tlak Znojma, což se nám tak úplně nepodařilo,“ poznamenal trenér Nového Jičína Petr Macháček. „Vrátili jsme se ale do zápasu, podařilo se nám dokonce skóre otočit. Byli jsme pozitivně naladění,“ prozradil ještě kouč Ďáblů. Novojičínští drželi vedení téměř až do druhé sirény, ve 38. minutě ale svou druhou brankou v utkání vyrovnal Podešva. To byla voda na domácí mlýn. Znojemští strhli v poslední části hry vývoj utkání na svou stranu a nakonec vyhráli 5:2.

„Po první třetině jsme chtěli co nejdéle inkasovat, což se nám i dařilo, i když soupeř samozřejmě měl tlak. Ve třetí třetině už byla znát větší fyzická připravenost domácích, nám už tak nešly nohy, dostlali jsme nějaké branky v oslabení. Celé mužstvo dnes ale plnilo pokyny a hrálo dobře do defenzivy, výborný výkon podal brankář. Věřím, že nám dnešek pomůže do dalších zápasů,“ řekl Petr Macháček.

Znojmo – Nový Jičín 5:2 (1:2, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 6. Podešva (Stránský), 38. Podešva (Havlík, Tejnor), 47. Sedlák (Matuš, Svoboda T.), 48. Rudovský (Köver, Tejnor), 56. Havlík (Podešva, Köver) – 10. Lehečka (Kafka), 13. Flok. Rozhodčí: Antonín – Čelechovský, Zapletal. Vyloučení: 4:8. Využití: 2:1. Diváci: 1000.
Nový Jičín: Galuška (Šimonů) – Már, Holáň, Kleiner, Hruška, Váňa, Vacula, Krutil – Hilšer, Flok, Kafka, Lehečka, Pecha, Štefka, Bordowski, Poruba, Sluštík, Maliník. Trenér: Petr Macháček.