Uprostřed minulého týdne nezvládli nástup proti Porubě, když už v 9. minutě prohrávali 0:3. Poté přišel nevšední moment, kdy se odlomil kus ledu a bylo zřejmé, že se nebude moc pokračovat ve hře. Následně tak došlo k hromadnému přesunu do vedlejší tréninkové haly a po půl hodině se šlo znovu na věc. Ďáblové z Nového Jičína si nakonec z Poruby odváželi porážku 2:6 a v sobotu se jim pak nepodařily ani úvodní minuty v Šumperku, kde po první části prohrávali již 0:4 a nakonec si z Jeseníků odváželi sedmibrankový příděl.

Draci, kteří odehráli vinou rekonstrukce svého stánku úvodních 14 utkání na kluzištích soupeřů, šli do vedení v 6. minutě. „Nechtěli jsme navázat na start, který jsme předvedli v Porubě, což se nám dařilo jen do šesté minuty. Chvíli před prvním inkasovaným gólem jsme měli dvě gólové příležitosti, ale bohužel jsem ani jednu nevyužili. Ta branka se na hráčích podepsala, protože do té doby to nebylo špatné,“ sdělil k sobotní partii kouč novojičínských Ďáblů Petr Macháček, jehož mladý tým pak inkasoval v první části ještě třikrát.

Po první dvacetiminutovce sáhly oba celky k výměně brankářů. V novojičínské kleci nahradil Jiřího Slováka Kohn a Draci pak museli střídat vynuceně, když místo zraněného Lakosila nastoupil Svoboda. Osm stovek diváků se pak rozhodně nenudilo ani v dalším průběhu zápasu, ale góly už padaly pouze do branky Ďáblů. 

Závěr duelu ještě zpestřila bitka domácího Vachutky s teprve sedmnáctiletým mladíkem Márem. „Snažili jsme se být pořád aktivní. Nezalezli jsme a byl to hokej nahoru, dolů. V koncovce jsme se ale neprosadili, zatímco domácí proměnili i další svoje šance. Je to pro nás docela krutý výsledek. Pořád se musíme dívat hlavně na sebe. Týmy Poruby, Šumperka nebo Hodonína mají vyšší kvalitu a to musíme uznat,“ připomněl dále Macháček. Právě třetího z favoritů nyní Ďáblové přivítají doma, když ve středu hostí Hodonín a v sobotu pak nastoupí od 17 hodin v Opavě.

„Musíme se poučit ze všech chyb, kterých jsme v posledních dvou utkáních udělali opravdu hodně. Věřím, že doma s Hodonínem to tak jednoznačné nebude, a že to bude pro fanoušky líbivý hokej. Taky už se musíme střelecky prosadit a snad po dvou zápasech zase zvítězíme,“ přeje si kouč Nového Jičína, jemuž scházeli útočníci Kocián a Chvostek a rovněž zraněný Běhal. Prvoligový Frýdek-Místek si pak vytáhl dvojici Kafka, Matyáš.

DRACI ŠUMPERK – HK ĎÁBLOVÉ NOVÝ JIČÍN 7:0 (4:0, 1:0, 2:0)

Branky: 6. Ostřanský (Lehečka, Fischer), 9. Řezáč (Vachutka, Půhoný), 13. Půhoný (Cink), 20. Vachutka (Sedlák, Cink), 29. Kovařík (Králík, Schejbal), 44. Půhoný (Vachutka, Cink), 54. Fischer (Štáva). Rozhodčí: Volf – Holibka, Zedník. Vyloučení: 6:6, navíc Adamík (NJ) 10 min. Bez využití. Diváci: 800.

HK Ďáblové Nový Jičín: Jiří Slovák I. (21. Kohn) – Tomeček, Adamík, Hruška, Már, Metelka, Janiczek – Podlaha, Bednář, Š. Kratochvíl – Motloch, Zedník, R. Gebauer – J. Sonnek, Palacký, Palička (41. Jiří Slovák II.) Trenér: Macháček.