Zásadní krok k důležitému vítězství udělali Ďáblové v závěru druhé třetiny. Hostující výběr Romana Čechmánka sice odpověděl na vedoucí trefu útočníka Jiřího Slováka v polovině utkání, kdy ve vlastním oslabení vyrovnával Martiník, ale závěrečné minuty druhé části byly pod taktovkou Nového Jičína. Ve 36. minutě totiž domácím vrátil vedení Sonnek, na kterého vzápětí navázal i produktivní zadák Adamík.

„To byly klíčové momenty zápasu, protože jsme se z vyrovnání, před kterým toho soupeře moc neměl, dokázali oklepat a dvěma góly v rychlém sledu jsme znovu odskočili. Myslím si, že tohle bylo nakonec rozhodující. Od té doby už jsme si totiž zápas hlídali,“ pochvaloval si hlavní kouč novojičínských Ďáblů Petr Macháček.

BOBRY DEFINITIVNĚ ZLOMILI V POLOVINĚ TŘETÍ ČÁSTI

Valaši však hned v úvodu třetího dějství využili přesilovku 5 na 3 a snížili na rozdíl jediné trefy. Brzy na to však přišly drtivé momenty Nového Jičína, který třemi góly odskočil do vedení 6:2 a udělal tak se zápasem krátký proces. 

Ve 47. minutě přidal uklidňující čtvrtou trefu svým prvním zásahem v sezoně mladík Pecha, jenž nastoupil od druhé třetiny místo zraněného Zedníka. Za další minutu a půl upravoval Chvostek již na 5:2, a když pak v 51. minutě ujel při vlastním oslabení Gebauer, jenž byl faulován, dostali domácí možnost trestného střílení. V tom Gebauer vyzrál na Plška a domácí ochozy se mohly radovat z náskoku 6:2, který už pak v závěru jen zmírnil dvěma zásahy Pořický.

Výtečný týmový výkon podpořený pozorným Slovákem v brance tak Novému Jičínu dopomohl k dalšímu vítězství. „Po našem gólu na 6:2 už se zápas jenom dohrával. Znovu jsme hráli naši hru, kdy jsme sázeli na rychlost a agresivitu. Chodili jsme do řady přečíslení, které jsme ve druhé polovině utkání dokázali proměňovat,“ cenil si zasloužené tříbodové odměny trenér vítězného celku, jenž však na výhře přece jenom našel nedostatek. „Kaňkou na našem výborném výkonu byl závěr, kdy jsme nepodrželi výborného Slováka v brance a nechali jsme ho tam dvakrát vykoupat. Kluci si to pak myslím vyříkali a věřím, že už se nic takového příště opakovat nebude,“ doplnil devětatřicetiletý trenér.

Novojičínští hokejisté mají nyní v sobotním pokračování soutěže volný los. „Do konce týdne potrénujeme, víkend mají kluci volný a od pondělí už se budeme připravovat na derby v Kopřivnici,“ připomněl Macháček středeční šlágr, který startuje na ledě Tatry v 18 hodin.

HK ĎÁBLOVÉ NOVÝ JIČÍN – HC BOBŘI VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ 6:4 (1:0, 2:1, 3:3)
Branky: 2. Jiří Slovák II. (Palacký), 36. J. Sonnek (Kocián, Adamík), 38. Adamík, 47. Pecha (Palacký, Jiří Slovák II.), 49. Chvostek (Metelka, Jiří Slovák I.), 51. R. Gebauer z trest. střílení – 29. Martiník, 44. Studený (Kývala, Matějka), 58. Pořický (Báchor, Brunec), 60. Pořický (Váňa, Baroš). Rozhodčí: Čuňočka – Mikšík, Čelechovský. Vyloučení: 9:7. Využití: 0:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 490
HK Ďáblové Nový Jičín: Jiří Slovák I. – Adamík, Metelka, Hruška, Běhal, Janiczek, Már – Chvostek, Kocián, J. Sonnek – Málek, Zedník (21. Pecha), R. Gebauer – Jiří Slovák II., Motloch, Palacký. Trenér: Macháček