Domácí měli lepší vstup do zápasu a vypracovali si vedení 2:0. Nový Jičín ale dokázal zareagovat, skóre otočil na 3:2 a poprvé a naposledy v zápase byl ve vedení.

Vše se nakonec rozhodovalo až v závěru. V 56. minutě se povedlo Novému Jičínu vyrovnat na 5:5, ale v 58. minutě chyboval a přišel o naději na vítězství.

„Stejně jako doma s Valmezem jsme dostali gól v posledních dvou minutách. Bylo to po naší zbytečné chybě, kdy nám hráč od mantinelu vyjel na osu hřiště. Byla to naše chyba,“ věděl Macháček.

„Šest obdržených branek je dost, ale snažili jsme se hlavně hrát dopředu, stejně jako domácí. Útoky tentokrát převládaly nad obranami. Vzhledem k povaze utkání, kdy tam bylo i hodně přesilovek, to zápasu odpovídá. Divákům se zápas musel líbit,“ dodal Macháček.

HODONÍN – NOVÝ JIČÍN 6:5 (2:2, 1:1, 3:2)

Nový Jičín: Šimonů – Rufer, Váňa, Hruška, Metelka, Kobylík, Tolokonnikov, Krutil – Slovák, Macuh, Pecha, Králík, Poruba, Štefka, Kočica, Palička, Irgl, Plitko, Krupa, Kafka. Trenér: Macháček.

Branky a nahrávky: 1. Janás, 9. Slabý (Komínek), 30. Komínek (Miklík, Mlynář), 42. Janás (Balán), 51. Janás (Balán, Matula), 58. Miklík – 10. Slovák (Kobylík, Králík), 17. Poruba (Macuh, Hruška), 22. Slovák, 55. Macuh (Poruba), 56. Kafka (Rufer)