Kopřivničtí se v prvním dějství dostali do dvoubrankového náskoku, který sice Valaši ještě umazali, ale čtyřbrankový uragán ze druhé třetiny nasměroval domácí k další tříbodové výhře. „Od začátku utkání jsme do toho šlápli. Dokud Rožnov fyzicky mohl, tak byl nepříjemný a kladl odpor, ale dokázali jsme se dostat do vedení 2:0, což bylo důležité," pochvaloval si trenér kopřivnických hokejistů Václav Slabý.

Dva góly si v duelu proti Rožnovu, který díky výhře 5:4 v prodloužení z ledu Horního Benešova přeskočila na čtvrtém místě Studénka, připsal Linduška a třemi body (1+2) se na pohodovém vítězství podílel i velezkušený Radek Bonk, jenž ještě v loňské sezoně nosil kapitánské céčko v nabitém kádru extraligového Třince.

„Zápas jsme už pak měli pod kontrolou. Bylo to ale stejné, jako všechny zápasy s Rožnovem, takže k vidění bylo sekání, záludné fauly a šarvátky u brány. Některé zákroky byly opravdu nehokejové, a tak je hlavní, že se nikdo nezranil. Ale v utkání padaly také krásné branky, takže diváci snad byli spokojeni," uvedl dále Slabý, který poprvé v sezoně využil služeb obránce Marka (ročník narození 1991).

„Kdysi hrával a nyní s námi začal trénovat. Je to šikovný bek a na to, že hrál ostrý zápas po delší době, tak zahrál dobře," uvedl na debutantovu adresu lodivod Kopřivnice, jež už je v očekávání na třetí derby v sezoně, které startuje na ledě Studénky už tuto sobotu od 17 hodin. 

HC Kopřivnice - HC Rožnov p. R. 9:1 (2:1, 4:0, 3:0)

Branky a asistence: Linduška 2 (Chalupa, Marek), Hrubý (Suchý), Chalupa (Bílek), Bonk (Sluštík), Horák (Bonk), Merenda (Bonk), Bílek (Macháček), Kameníček (Merenda).
HC Kopřivnice: Unzeitig - Petružálek, F. Chvostek, Marek, Jašek, Chalupa, Merenda - Suchý, Bartošák, Sluštík - Hrubý, Bonk, Linduška - Horák, Kameníček, Štěpják - Mičulka, Macháček, Bílek. Trenér: Václav Slabý.