HC Kopřivnice - HC Nový Jičín B 3:4p (1:1, 0:1, 2:1 – 0:1)

Nástup Kopřivnice do sobotního derby byl více než dobrý. Ve 3. minutě totiž našel Barčák Bílka a hosté prohrávali – 1:0. Odpovědět mohl Toman, ale jeho nepovedenou střelu Jahodář v poklidu chytil. Naopak vedení domácích mohl pojistit Fojtík, který se vřítil do útočné třetiny, jeho projektil však zastavila tyč kasy gólmana Gebauera. V polovině první části získal Nový Jičín bez 14 sekund dvouminutovou početní výhodu pěti proti třem, s níž však naložil žalostně. První závan obratu zaznamenala až hostující posila Kaňovský, který na začátku 19. minuty objel branku Kopřivnice, našel Martinčíka, a ten nadvakrát překonal Jahodáře. Rozhodčí však branku neuznal, a tak srovnání přišlo až 20 sekund před první sirénou, když jedovatá střela Glabazni trefila Petružálka, od něhož se puk odrazil za bezmocného Jahodáře – 1:1.

Ve druhé části začaly oba týmy opět svižně. Nejprve zacinkala, po dělovce Hruškovského, konstrukce Gebauerovy brány, poté se hostující gólman vytáhl proti pokusu Fojtíka s Bílkem. Závěr třetiny ale patřil Novojičínským. Na začátku 38. minuty založil pohlednou akci utkání hostující Kaňovský, žabičkou přes hůl domácího obránce našel volného Martinčíka, a ten umístil touš pod horní tyč – 1:2. Srovnat mohl ještě domácí Daniel Hrubý, jeho samostatný únik však Gebauer uhasil.

V poslední třetině přidala Kopřivnice na střelbě a evidentně se s nepříznivým skóre nechtěla smířit. Jenže pokusy Bílka ani Barčáka nesrovnaly, a tak udeřili hosté. Podle rčení „já na bráchu, brácha na mě“ si v 53. minutě vyměnili puk Hübl s Alešem Zedníkem a druhý jmenovaný nakonec zvýšil – 1:3. Jenže na konci 54. minuty dostala dvojnásobnou početní výhodu i Kopřivnice. Nejprve mířil přesně Stramann, a v pokračující klasické přesilovce pak domácí srovnali po dělovce Jiřího Horáka, kterou tečoval pod horní tyč Chalupa – 3:3.

O majiteli druhého bodu se tak rozhodlo v prodloužení. Opatrná hra pomalu spěla k samostatným nájezdům, když v čase 64:24 našel Kaňovský Jindřicha Částečku, jenž brankáři zkušeně naznačil kliku a mezi betony rozhodl – 3:4.

Václav Slabý (Kopřivnice): Odehráli jsme dvě výborná utkání, se Studénkou a Orlovou, a nyní dva celkem propadáky. Nevím, čím to je, zda únavou nebo psychikou. Dnes to bylo totiž z naší strany taky špatné. Až za stavu 1:3 si kluci uvědomili, že nám teče do bot a začali plnit to, co jsme si před utkáním řekli, tedy nic složitého nevymýšlet a puky střílet jednoduše na bránu. Poté stačily dvě střely a dali jsme dva góly. Prodloužení je hop nebo trop. Jičín nás po naší chybě v útočném pásmu přečíslil a vstřelil krásnou branku. Hosté dnes měli větší hlad po vítězství, my jsme to jen dotahovali. Ale za bod jsme rádi.

Kamil Glabazňa (Nový Jičín B): Do Havířova odjel s áčkem Honza Hradil a Jakub Hruška, takže jsme dnes měli v obraně pouze Lapáčka, Gajdoše, Petružálka a Hübla. Do beka jsme museli posunout Jindru Částečku, a měli jsme tak dva levé a tři pravé beky. V každém případě jsme se dnes nechtěli, po včerejšku, do ničeho pouštět, protože to bylo fakt náročné. Jsme rádi, že první třetina skončila jedna - jedna. Soupeř nám dnes ukázal, jak se hrají přesilovky, když nám dal hned po sobě dvě branky. Prodloužení je už vabank, který jsme se štěstím, ale po krásné akci, rozhodli. Už jsem myslel, že budou nájezdy, protože jsem Gebošovi věřil, ale díky za dva body.

Branky a nahrávky: 3. Bílek (Barčák, D. Hrubý), 55. Stramann (Hruškovský, Fojtík), 56. Chalupa (J. Horák, D. Hrubý) - 20. Petružálek (Glabazňa), 38. Martinčík (Kaňovský), 53. A. Zedník (Hübl, Kaňovský), 65. J. Částečka (Kaňovský, Martinčík), vyloučení: 6:10, využití: 2:0, v oslabení: 0:0, poměr střel: 31:26, rozhodčí: Rapák – Rožánek, Žídek, diváci: 150

Kopřivnice: Jahodář – Surovčík, Pauliak, F. Horák, Fojtík, D. Hrubý, Stramann, Hruškovský, Jašek, Bartošák, Hanzlík, Bílek, Vaculín, Nevrkla, Barčák, Chalupa, Poláček, J. Horák. Trenér Václav Slabý

Nový Jičín B: Gebauer K. - Gajdoš, Petružálek, Částečka J., Hübl, Lapáček - Glabazňa, Zedník, Hamrozí - Kaňovský, Martinčík, Toman - Orság, Havlík, Hermann. Trenéři Jaroslav Trčálek, Kamil Glabazňa