Po úvodní porážce 0:2 na vsetínském Lapači, kde novojičínští hokejisté inkasovali branky pouze v přesilových hrách, nastoupili Flašarovi svěřenci k prvnímu domácímu utkání sezony 2014/2015.

Vstup do utkání však partě kapitána Vašuta příliš nevyšel a Brňané šli v 10. minutě zásluhou Habrovce do vedení. V domácí brance se, oproti prvnímu utkání, představil Šrámek. Jak jsme již avizovali, při venkovních utkáních by měl novojičínské brankoviště hájit Iláš, jenž přišel v létě z Karviné, a v zápasech na domácím ledě by měl strážit branku Šrámek. V první dvacetiminutovce si Novojičínští na Nováka nepřišli, a na první branku si tak museli počkat až do páté třetiny nového ročníku. To se dral do šance Kabeláč, Uhlár ještě šanci neproměnil, ale povedená rána obránce Horáka skončila až v síti. Domácí se poté museli bránit dvojnásobné početní výhodě hostů, Technika však přesilovku 5 na 3, trvající 71 vteřin, nevyužila. Šance Kacíře ani Kabeláče se sice neujaly, ale pak přišel z domácí strany povedený závěr druhé periody.

Ve 37. minutě si v přesilové hře našel vyražený kotouč Robin Gebaeur a poslal Nový Jičín do vedení 2:1. Za necelou minutu se domácí forvard s číslem 7 na dresu radoval znovu, když se gólově prosadil další úspěšnou dorážkou. Jednadvacet sekund před odchodem do kabin se pak z prostoru brankoviště pohotově prosadil Kabeláč, a Nový Jičín vedl rázem 4:1. „Od druhé třetiny začali hrát kluci to, co jsme chtěli. Začali dobruslovat, začali se se soupeřem srážet, začali u nich brzdit a začali hrát, jak říkáme s kolegou Radkem, hokej s brzdama. Přiklonilo se k nám i trošku štěstíčka, které nám chybělo ve Vsetíně. Dali jsme čtyři góly, ale to, co se potom dělo ve třetí třetině, nechápu," uvedl po utkání domácí kouč Aleš Flašar.

Vyrovnání tým nezlomilo

Ten, kdo si myslel, že se bude poslední třetina pouze dohrávat, byl na omylu. Brno už po třech minutách snížilo, když byl Šrámek po tečované ráně bez šance. Ve 46. minutě zadělal na drama Stehlík, jenž se dostal až před Šrámka a snížil na 3:4. Brňanů, v jejichž dresu se představil také novojičínský odchovanec Jiří Pargáč, byl najednou plný led, a když v 51. minutě využil bleskově přesilovou hru Crhák, začínalo se na novojičínském zimním stadionu znovu od začátku. V 52. minutě pak byl vyloučen Fadrný, spolu s Havířem, jeden z nejzkušenějších hráčů Techniky a domácí možnost početní výhody využili. Na konci akce byl Kacíř, jenž tak překlonil misky vah znovu na stranu Nového Jičína. „V žádném případě jsme kluky nechtěli zatáhnout dozadu. Chtěli jsme, ať pokračují ve hře, ale s obezřetností v obraně. Chyběl nám tvrdší důraz před bránou, měli jsme to tam více čistit. Ale máme mladé kluky," hodnotil po utkání duel šťastný trenér vítězného týmu.

Hosté to pak v poslední půlminutě zkoušeli v power-play, ale domácí naštěstí závěrečný závar ustáli, a mohli se tak těšit z prvních bodů v nové sezoně. „Cením si na týmu, že i přesto, že se soupeři podařilo během chvíle vyrovnat, tak se dokázal zvednout a dát pátý gól. Zažil jsem i silnější týmy, které už zápas po takovém průběhu nedotáhly k vítězství. Kluci to zvládli a já jim děkuji. Byla to super práce, ale kluci musí zůstat nohama na zemi," sdělil dále Flašar, jemuž ještě chybí Prokop, Hanák a Zdeněk. „Hanák už začal po borelióze trénovat, ale teprve nabírá kondici. Prokop by mohl také začít pomalu trénovat a u Zdeňka doufejme, že se to administrativně konečně vyřeší a ve středu už bude k dispozici," připomněl závěrem středeční duel na ledě Karviné šéf novojičínské střídačky.

HK Nový Jičín - VSK Technika Brno 5:4 (0:1, 4:0, 1:3)

Branky: 23. Horák (Kabeláč, Uhlár), 37. R. Gebauer, 38. R. Gebauer (P. Flašar, Vašut), 40. Kabeláč (Uhlár, Gogolka), 53. Kacíř (R. Gebauer, Lehečka) 10. Habrovec (Fadrný, Stehlík), 44. Stehlík (Habrovec), 46. Stehlík (Fadrný), 51. Crhák (Benýšek, Havíř).

Vyloučení: 7:6. Využití: 3:1. Rozhodčí: Šutara Konvička, Ganger. Diváci: 300.

HK Nový Jičín: Šrámek Žák, Hruška, Vašut, P. Flašar, Vnenk, Horák Mikšan, Kacíř, M. Chvostek Lehečka, Novotný, R. Gebauer Mráz (od 21. Gogolka), Kabeláč, Uhlár. Trenéři: Aleš Flašar a Radomír Grimm.