Z Kopřivnice museli vyjíždět ve 14 hodin. „Vyšli jsme Bohumínu vstříc a oni nám dají zápas na půl páté. Pracovní důvody jsou však pracovní důvody, takže jsme jeli v okleštěné sestavě, kterou jsme museli různě látat dohromady. Když to trošku odlehčím, tak jsme posbírali, co se dalo," konstatoval trenér Kopřivnice Václav Slabý, jemuž chybělo mimo jiné pět útočníků a první duel za A tým odehrál jednadvacetiletý obránce Gonos.

Kopřivnici poslal na ledě posledního celku tabulky do vedení Bartošák, ale domácí dvěma góly v prostřední třetině rozhodli o své čtvrté tříbodové výhře v sezoně. „I přes problémy je výsledku velká škoda. První třetinu jsme odehráli relativně dobře, ale pak přišel tragický nástup do druhé třetiny, kde jsme v sedmi minutách inkasovali dva góly. Tam se rozhodlo utkání. Pak jsme měli hromadu šancí, ale tak, jak se letos trápíme na gól, tak jsme v tom pokračovali. Nebyli jsme schopni vyrovnat," kroutil hlavou trenér Kopřivnice, jehož celek tak potvrdil pověst nejhůře střílejícího mužstva v soutěži.

Ve třetí třetině už neinkasoval ani kopřivnický brankář Unzeitig, jemuž kryl záda Bouše, a hosté tak museli litovat neplodné koncovky. „Je to škoda, ale nemohli jsme čekat nějaké velké věci. Naše slabá koncovka se opět ukázala. Zaráží mě, že si hráči nejsou schopni vyhovět a všechno chtějí řešit individuálně. Budu s tím muset udělat nějaký pořádek, protože není možné, abychom jeli ve dvou na brankáře a nedali to do prázdné brány. Místo toho se na sebe díváme. A to jsou okamžiky, kdy se lámou utkání," je si vědom kouč kopřivnických hokejistů.

„Kdybych věděl, že nás sem pošlou na půl páté, tak by neexistovalo nějaké přeložení. Je to naposledy, co jsme někomu vyšli vstříc. Vždycky jsme se snažili vyhovět, ale tohle nechápu," řekl udiveně kopřivnický trenér, který pokračoval. V pracovní den a v takovém čase hrát krajský přebor, to opravdu nejde. To, že není jindy volný led, neberu jako argument. O odložení se podle mého vědělo dlouho. Domácí měli v mužstvu i mladíky z Poruby, což jsme taky věděli. Ale to všechno rozhodně neomlouvá náš výkon. Ve třetí třetině se domácí nedostali pořádně ze třetiny, a my přesto nejsme schopni dát góla a vyrovnat. To je neomluvitelné," rozčiloval se trenér HC Kopřivnice.

Kopřivničtí můžou krach u posledního celku odčinit už v sobotu, kdy hostí v předposledním kole základní části rezervu druholigové Orlové. Utkání začíná v 17 hodin. „Měli bychom být kompletní a snad se nám podaří tento nezdar odčinit," dodal závěrem Václav Slabý.

HC Bohumín - HC Kopřivnice 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)

Branka Kopřivnice: Bartošák.

Kopřivnice: Unzeitig Petružálek, Hruškovský, Jašek, Gonos Hrubý, Bartošák, Štěpjak Kameníček, Horák, R. Polášek Gola, Kropka, Stryk. Trenér: Václav Slabý.