Před aktuálním ročníkem se však s Lapačem rozloučil a zamířil do Kopřivnice, které v sobotu pomohl spolehlivým výkonem poprvé v sezoně zdolat novojičínské Ďábly za tři body.

Duel tradičních rivalů se nesl v dobročinném duchu, neboť kopřivnická Tatra nastoupila do utkání na podporu registru dárců kostní dřeně ve speciálních červených dresech, které byly následně použity v benefiční aukci na podporu kopřivnické MŠ a ZŠ Motýlek, která pracuje se zdravotně handicapovanými dětmi. V internetové aukci byla nakonec vybrána úctyhodná částka 60 095 Kč.

PETR HROMADADatum narození: 19. února 1991
Post: brankář
Držení hole: levá
Číslo dresu: 56
Kluby v kariéře: Vsetín, Zlín, Kopřivnice.

 „V Kopřivnici jsem spokojený a na nic si tady nemůžu stěžovat,“ svěřil se po vítězném derby Petr Hromada, jenž 19. února oslaví 27. narozeniny.

Nový Jičín jste porazili v základní hrací době až na šestý pokus. Co na to říkáte?

Myslím si, že zatím všechny zápasy s Novým Jičínem byly hodně vyrovnané, i když to třeba někdy skončilo větším gólovým rozdílem. Tady tyhle derby jsou hodně ubojované a není tam moc hokejové krásy. Je to takové klasické derby, na které chodí hodně lidí, baví je to a hokej je tvrdší a ubojovanější. Ale o to více nás to vítězství konečně těší.

Zkraje zápasu jste ubránili minutu a čtvrt dlouhé dvojnásobné oslabení a na začátku druhé třetiny jste lapil nájezd Kociána, což bylo pro vývoj zápasu důležité. Souhlasíte?

Je to pravda. To jsou takové ty malé momenty, které ve výsledku rozhodujou utkání. Bylo tam více takových momentů, které třeba diváků nevidí, ale ve výsledku to rozhodne o celém zápase. V závěru to byly ještě trošku nervy, protože Jičín se musel tlačit dopředu. My jsme se v podstatě postavili na červenou a chtěli jsme si dávat pozor. Jičín sice stejně snížil, ale pak už bylo času čím dál méně a v závěru už to bylo i o štěstí a na hraně osobní statečnosti. Padali jsme i do střel a tím jsme to v závěru urvali.

HC Tatra Kopřivnice – HK Ďáblové Nový Jičín.
Benefiční derby: Kopřivnice obrala Ďábly prvně o všechny body

Po postupové sezoně jste opustil Vsetín a zamířil do Kopřivnice. Jak se v létě seběhl váš příchod?

Bylo to docela rychlé. Na Vsetíně jsme se prostě dohodli na ukončení spolupráce a já se potom zkontaktoval s panem Hrubým (manažer HC Tatra Kopřivnice – pozn. red.), se kterým jsme se v podstatě hned domluvili, což bylo super. Jsem rád, že jsem zvolil zrovna Kopřivnici, protože jsem tady spokojený, i když bychom chtěli být v tabulce samozřejmě výše. Ale pořád ještě není konec soutěže a vždycky rozhodují až poslední kola. Teď to vypadá, že se trošku zvedáme, když jsme vyhráli ve Valmezu a teď i doma s Jičínem. Určitě ještě na dálku s Valmezem zabojujeme o páté místo, protože hrát play-off s Jičínem by tady pro nás určitě mělo přidanou hodnotu.

V klubu se věnujete také mládeži?

Ano. Mám na starosti brankáře, takže vedu malé kluky od nějaké první třídy až po mladší dorost. Dělal jsem to už na Vsetíně a tady v tom pokračuju. S dětma je to zajímavá práce a nechtěl jsem se toho vzdávat. Pokud jim můžu nějak pomoct, tak jsem za to rád, tak snad je to baví (usměje se).

Co říkáte na výsledky Vsetína, který ve WSM Lize bojuje o play-off?

Pár kluků tam zůstalo, takže s některýma jsem v kontaktu. Sleduju to ale spíše na dálku, protože máme s Kopřivnicí stejné hrací dny, takže na hokeji jsem tam v sezoně ještě nebyl.

JANČA - 36. Valašská rally a TrueCam Mistrovství České republiky v rally.
Kopřivničtí radní dali Valašské rally zelenou