A jak došel Handlův soubor k výhře nad vsetínskými Valachy? Začátek se mu vyvedl. Hanák vybídl Kabeláče a nejlepší střelec Nového Jičína se nemýlil. A za chvíli bylo ještě veseleji, když ránu Guldy nakonec dopravil do sítě Macháček. Na dva zásahy stačilo domácím šest minut a sedmnáct vteřin a hosté reagovali oddechovým časem.

Ten jim však zjevně nepomohl a v 11. minutě skóroval díky teči znovu Kabeláč. To už nevydržel hostující brankář Hromada, jehož vystřídal Plšek. Domácí pohodu pak na konci 17. minuty narušil přesným zásahem Báchor a vteřinu před koncem první třetiny snížil na rozdíl jediné branky Kajaba.

Na začátku druhého dějství pláchl v oslabení Uhlár a jeho zásah znamenal vedení 4:2. Díky využité přesilové hře se však Valaši znovu přiblížili, když Ambruzův pokus skončil až za zády Šrámka. Hosté se ale neradovali ani minutu, a pátým gólem je srazil Zedník. Gólové hody pak pokračovaly nadále a v 39. minutě snižoval na 4:5 Kubo.

Se startem závěrečné dvacetiminutovky přišla šance domácího kapitána Vašuta, Plšek však byl připraven. V další příležitosti neuspěl ani Michal Chvostek a domácí vedení pojistil až Kabeláč, který tím zkompletoval svůj hattrick. Nový Jičín tak došel k cenným třem bodům.

„Do utkání jsme vstoupili velmi dobře. Podařilo se nám vstřelit i nějaký gól z přesilovky, což je výborné, protože se jim hodně věnujeme už od začátku sezóny a pořád nám to nejde. Před čtrnácti dny se mančaft změnil, přišla spousta hráčů. Každý musel dostat šanci, protože nemáme přípravné zápasy. Tým se začal krystalizovat. Takové vydřené vítězství jsme potřebovali, abychom získali ještě větší sebevědomí," řekl spokojeně domácí kouč David Handl. Valaši nakonec odjížděli bez bodového zisku.

„Domácí si zasloužili vyhrát, protože měli výbornou efektivitu, když ze čtyř střel na branku dali tři góly. Udržovali si vedení a bojovali. Hnali je domácí diváci a zaslouženě vyhráli. My už jsme hráli druhý zápas venku špatně Dali jsme gól a dotáhli jsme se na soupeře, ale vzápětí jsme gól dostali. Příliš mnoho jsme oslavovali. Musíme se koncentrovat na hru, abychom ty zápasy zvládli lépe," zdůraznil vsetínský trenér Juraj Jakubík.

2. liga, sk. Východ, 17. kolo

HC Nový Jičín - VHK Vsetín 6:4 (3:2, 2:2, 1:0)

Branky: 5. Kabeláč (Hanák), 7. Macháček (Skaloš, Gulda), 11. Kabeláč (Hruška, Hanák), 23. Uhlár (Lehečka, Vašut), 35. Zedník (Putniorz, Pelikán), 55. Kabeláč (Hanák, M. Chvostek) – 17. Báchor (Podešva, Janeba), 20. Kajaba (Vaněk), 34. Ambruz (Kajaba), 39. Kubo (Ševčík, Mikšovský).

Vyloučení: 8:7. Využití: 2:3. Oslabení: 1:0. Poměr střel: 32:32. Diváci: 450.

Nový Jičín: Šrámek - Horák, Vašut, Vnenk, Hruška, Pelikán, Gulda – Putniorz, Heža, Zedník - Sprušil, Macháček, Skaloš – M. Chvostek, Hanák, Kabeláč - Uhlár, R. Gebauer, Lehečka. Trenér: David Handl.

Ve středu cestuje Nový Jičín do Brna. Utkání proti tamní Technice startuje v 18 hodin.