Novojičínský tým trenéra Flašara se však nakonec vracel s prázdnou a Vsetín vstřelil obě branky z přesilové hry. Druhou trefu přidali domácí dokonce ve dvojnásobné přesilovce, kterou měli v utkání k dispozici hned třikrát.

Vstup do zápasu vyšel lépe Valachům. V úvodu byl vyloučen novojičínský obránce Žák, jenž se těsně před startem sezony vrátil do svého mateřského klubu právě ze Vsetína, a domácí v závěru přesilové hry udeřili, když se dokázal prosadit Mikšovský. Zanedlouho poté mohl vyrovnat Kacíř, ale Hromada svůj celek podržel.

V 11. minutě neuspěli v přečíslení ani Novotný s Hruškou, a Flašarův celek tak nadále ztrácel jednu branku. V závěru prvního dějství ještě dostali domácí svěřenci trenérů Hlobila a Jenáčka možnost přesilovky 5 na 3, 39 vteřin trvající početní výhodu však ve druhou branku nepřetavili.

Krátce po nástupu na led musel být v pohotovosti novojičínský gólman Iláš. Hosté poté nevyužili třetí přesilovou hru, ale zanedlouho mohl srovnat Michal Chvostek, jenž však v dobré příležitosti přestřelil.

Atraktivní duel přinesl důležitý moment ve 33. minutě, kdy byl vyloučen kapitán Nového Jičína Vašut a hosté putovali podruhé v utkání do tří. Výhodu dvou mužů v poli pak využil Nedbálek a letní posila Vsetínských ranou od modré čáry zvýšila na 2:0.

„Druhý gól byl zlomovým momentem. Zahráli jsme to tam dobře, ale domácí hráč to trefil fantasticky k tyči, a tam se toho moc vyřešit nedalo. Kdyby to bylo pořád o jednu branku, asi by byli domácí více nervózní. Věřil jsem, že se ještě bude rozhodovat v posledních minutách, ale bohužel. Čas už nás tlačil," pustil se do zápasového hodnocení kouč HK Nový Jičín Aleš Flašar.

Zápas brankářů

V poslední části se Novojičínští hnali na zteč Hromadovy klece, ale domácí muž s maskou všem atakům nadále odolával. Otáčet se musel na druhé straně také Iláš, jenž nadvakrát vychytal Podešvu. Pět minut před koncem dostali domácí už potřetí možnost přesilovky 5 na 3, ale i když semkli soupeře před Ilášem, třetí branku nepřidali. V 58. minutě už zvedal ruce nad hlavu Gebauer, Hromada však znovu podržel svůj tým a na poslední chvíli vytasil lapačku.

V závěru to ještě Novojičínští zkoušeli v šesti, ale to už se Lapačem, který navštívilo 1140 fanoušků, včetně skupiny hostujících fans, linuly tóny Vysokého jalovce. „Soupeř nám dal góly jenom v přesilových hrách, druhý dokonce ve dvojnásobném oslabení. Myslím si, že nakonec vyhrál šťastnější tým. Byl to zápas brankářů, ale oba týmy předvedly kvalitní výkony.

Hrálo se nahoru-dolů, se souboji a šancemi na obou stranách. Divákům se to muselo líbit a nemáme se za co stydět," uvedl po utkání Flašar, jehož celek zlobilo časté vyloučení. „Ubránili jsme ještě další dvě dvojnásobné přesilovky domácích, to je pravda, ale rozhodčí podal skvělý výkon. Bez gólů se bohužel nevyhrává a soupeři můžu akorát pogratulovat," dodal trenér druholigového Nového Jičína.

V úvodním utkání dostal před Šrámkem příležitost brankář Iláš, který přišel v létě z Karviné. „Máme dva stejně kvalitní gólmany a určitě dostanou oba stejnou příležitost. V týmu máme jasno, takže se nechejte překvapit," uzavřel s úsměvem Aleš Flašar. Podle všeho by měl nově příchozí Iláš chytat venkovní utkání, zatímco duely na domácím ledě by měl mít v režii Lukáš Šrámek.

VHK Vsetín - HK Nový Jičín 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Branky: 5. Mikšovský (Hurtík, Vaněk), 33. Nedbálek (Hurtík). Rozhodčí: Fiedler Z. Novák, Smilek. Vyloučení: 6:12, navíc Žák (NJ) 10 min OT. Využití: 2:0. Diváci: 1140
HK Nový Jičín: Iláš - Žák, Hruška, Vašut, P. Flašar, Vnenk, Horák, Cabák - Mikšan, Kacíř, M. Chvostek - Lehečka, Novotný, R. Gebauer - Mráz, Kabeláč, Uhlár - Gogolka, Ohera. Trenéři: Aleš Flašar a Radomír Grimm

Hokejisté Nového Jičína se představí na domácím ledě už v sobotu, kdy hostí od 18 hodin brněnskou Techniku, která na úvod porazila doma celek SK Karviná 1:0.