Slezané vstoupili do utkání aktivně a už po pár minutách se málem radovali, ale proti střele Kociána zachránil Kopřivnické brankář Vrba. Domácí, jež byli v první části aktivnějším celkem, se dočkali v závěru, kdy se při hře 4 na 4 prosadil Wolf.

„O kvalitě Opavy jsme moc dobře věděli. V první třetině nás totiž dostala pod velký tlak, do kterého jsme jí ještě napomohli vyloučeními," ohlédl se za první dvacetiminutovkou kopřivnický trenér Václav Slabý, jenž stále postrádá zraněné útočníky Horáka a Macha, který si po necelých dvou zápasech obnovil zranění.

Téměř devět stovek diváků, mezi nimiž byla asi třicítka věrných příznivců Kopřivnice, pak vidělo druhou branku v síti nováčka, když se ve 22. minutě trefil Kocián.

Odpověď hostů však byla blesková, když Šafránka v domácí kleci překonal Bartošák. V polovině utkání vrátil Slezanu dvoubrankový náskok svým druhým zásahem opět Wolf a za stavu 3:1 pro domácí celek kouče Musiala vstupovaly oba týmy do závěrečné periody.

V 57. minutě dal Kopřivnickým naději Grygar, jenž nastoupil až do třetí třetiny, a po oddechovém čase přišla v poslední minutě kopřivnická power-play. V závaru před Šafránkem se nejlépe zorientoval Červenka, který 40 vteřin před závěrečnou sirénou poslal zápas do prodloužení.

V něm tým kapitána Tomáška sice nevyužil početní výhodu, ale v nájezdech se trefili Kofroň a Stránský, což mu zajistilo bod navíc. Opava tak nakonec slibně rozjetý zápas k výhře nedovedla a prohrála podruhé v řadě. „V zápase jsme si vytvořili hodně šancí, ale když proti soupeři, jako je Kopřivnice, nedáme gól, nemůžeme vyhrát.

Nevyužili jsme spoustu přesilovek a soupeř podal obětavý výkon. Je to škoda bodů," uvedl po utkání trenér opavského Slezanu David Musial. To na kopřivnické straně byla cítit radost ze zisku cenných bodů.

„Ve druhé třetině byli domácí pořád nebezpeční, ale my jsme se už taky dostávali více do zakončení, a ještě nám rozhodčí jeden gól neuznal. Před třetí třetinou jsme udělali malé změny, kluci začali lépe bruslit a šli za vyrovnáním. Vyšlo nám power-play a pro nás to jsou perfektní body z venku.

V prodloužení jsme sice nevyužili přesilovku, ale v trestných stříleních, kdy je to vždy loterie, nám to vyšlo. Hráčům jsem v nájezdech věřil a výborně zachytal Vrba," hodnotil dvoubodovou výhru Slabý, jenž neopomněl vyzdvihnout kopřivnické fanoušky, kteří tlačili svůj celek až do samého závěru.

HC Slezan Opava – HC Kopřivnice 3:4 sn. (1:0, 2:1, 0:2 - 0:0, 0:1)

Branky: 18. Wolf (Tichý, Chalupa), 22. Kocián (Galvas, Herman), 29. Wolf (Polok, Herman) – 23. Bartošák (Kofroň, Čintala), 57. Grygar (Červenka, Dusík), 60. Červenka (Kofroň, Vydra), rozh. náj. Stránský. Rozhodčí: Fiala – Gančarčík, Vengřín. Vyloučení: 8:9, navíc Galvas 10 min. a Chalupa (oba Opava) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 839.

Jak šly nájezdy: 1. Herman X, Sluštík X, 2. Selingr 1:0, Kofroň 1:1, 3. Polok X, Stránský 1:2.

HC Kopřivnice: Vrba – Marek, Niec, Dusík, Vydra, Čintala, Merenda – Pargáč, Sluštík, Hrubý – Červenka, Tomášek, Kameníček – Stránský, Bartošák, Kofroň. Od 41. navíc Grygar, Suchý. Trenér: Slabý.

Druholigový nováček z Kopřivnice hostí už zítra od 17 hodin hodonínské Drtiče a v pondělí, na státní svátek, kdy se předehrává 6. kolo místo tradiční středy, cestuje na led Vsetína. Duel na Lapači začíná v 17.30.