Den po domácí porážce v derby s Novým Jičínem přispěli na dobrou věc! Druholigoví hokejisté Kopřivnice totiž v Krevním centru Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě společně darovali krev.

„Takhle hromadně jsme byli už podruhé. Řešili jsme to spolu s naším masérem Liborem Raškou, který je pravidelným dárcem. Nebyli jsme všichni, protože někteří kluci měli pracovní povinnosti a jiní zase, třeba vinou zranění, nemohli zrovna krev darovat. Určitě to ale byla úspěšná akce,“ sdělil manažer HC Tatra Kopřivnice Jaroslav Hrubý, jenž jedním dechem dodal.

„Po naší první návštěvě jsme to trošku zhodnotili a ze sedmi prvodárců pokračuje pět z nich dále, což je velký úspěch.“

Tak vypadá vítězný model architektů Terezy Hozové a Davida Grabce z Bílovce. Jednotlivá zastavení křížové cesty budou vytvořena z kovu v kombinaci s betonem.
V Bílovci se bude stavět křížová cesta

Kopřivnický klub bude v podobných záležitostech pokračovat. V prosinci se chystá akce, která přispěje na dobročinné účely a na sobotu 27. ledna 2018, kdy Tatra hostí v derby Nový Jičín, se připravuje akce na podporu nadace Registru dárců kostní dřeně, která měla velký ohlas třeba na vsetínském Lapači. „Ve výrobě už jsou i speciální červené dresy, které půjdou do aukce,“ dodal Hrubý.

HRUBÝ: ZATÍM SE NÁM NEDAŘÍ PODLE PŘEDSTAV

S průběhem druholigové sezony však v Kopřivnici prozatím nemůžou být spokojeni. Po jedenácti odehraných zápasech totiž týmu trenéra Jaroslava Kofroně patří předposlední 6. místo, které jako poslední zaručuje předkolo play-off. Tatra prozatím posbírala jen 9 bodů a na poslední Bobry, kteří navíc odehráli o zápase méně, má náskok pouze jednoho bodu.

„Samozřejmě, že jsme chtěli více bodů. Obzvlášť po vydařené letní přípravě a vítězném vstupu do sezony, kdy jsme doma porazili favorizovaný Šumperk. Potom se to ale nějak obrátilo a zatím se nám nedaří podle představ,“ uvědomuje si manažer kopřivnických hokejistů, kterým citelně schází dlouhodobě zraněný forvard Červenka. Ze sestavy během sezony navíc na čas vypadli i další útočníci Mach nebo Pargáč či někteří z obránců.

Klub minulý týden reagoval na nepovedené výsledky a marodku, když doplnil tým čtveřicí zadáků. „Situaci řešíme. Naposledy jsme byli domluveni s Porubou, ale ta má teď hodně zraněných, takže to prozatím nevyšlo. Ale o dalších změnách neustále jednáme,“ prozradil závěrem Hrubý.

NA MAPĚ lze přesně vidět cesta Václava z Bartošovic až do Turecka.
Čáp Václav zatím doletěl do Turecka. Kde přezimuje?