HC Nový Jičín - HC Karviná 6:4 (1:1, 2:3, 3:0)

Zápas měl výborné tempo už od prvních minut. Ve 13. minutě rozvlnil síť Karviné Michal Chvostek po krásné asistenci Petra Macháčka 1:0. Karviná na sebe nenechala dlouho čekat a tři minuty poté se také hosté radovali z gólu. Pavliš si najel za obranu a své sólo gólově zakončil, když prostřelil brankáře Kozáka 1:1.

Přesně po padesáti čtyřech sekundách druhé části se opět mohli radovat z gólu domácí, tentokrát dostal kotouč, po asistenci Marka Ivana, do brány hostů Marian Skaloš 2:1. Poté našel David Moravec před brankou Mikšana, který neměl problém zasunout puk do odkryté branky 2:2. Ještě v téže minutě dokázali Karvinští zvýšit svůj náskok po pěkném gólu Šebka 2:3. Domácí na nic nečekali a hnali se za dalším gólem. Ten padl v polovině 34. minuty, kdy nabil Michal Horák a byl úspěšný 3:3. Karviná stihla ještě ve druhé třetině odskočit na rozdíl jedné branky, a dát tak Novojičínským gól. Postaral se o to Condratto, posila z USA 3:4. Tímto výsledkem druhá třetina skončila a Nový Jičín si nesl do kabiny jednobrankovou ztrátu.

Třetí třetina přinesla pro domácí gól ve 45. minutě, kdy se puk odrazil ke Škumátovi, a ten ho dopravil do sítě 4:4. Hra od této chvíle ztratila na svižnosti, ale to nic neměnilo na tom, že oba celky měly chuť vyhrát, ať to stojí, co to stojí. Dobrou akci vytvořili Novojičínští tři minuty před koncem utkání. Marian Skaloš nahrával Petru Macháčkovi a puk se třepotal v síti, a to znamenalo vedení Nového Jičína 5:4. Karviná na tento krok reagovala tak, že v situaci 4 na 4 odvolali brankáře a zkoušeli vyrovnat v početní výhodě. To se hostům nevyplatilo, a poslední gól do prázdné branky vsítil Miroslav Škumát, který tak upravil na konečných 6:4 pro domácí hokejisty.

Nový Jičín si tak připsal páté vítězství z dosavadních devíti přípravných utkání. „Chtěli jsme dneska k utkání nastoupit ve čtyřech útocích a ve třech obranných dvojicích, ale nemohl nastoupit Patrik Skyba, který si udělal něco s kotníkem, když si šel zahrát za béčko. Před zápasem jsem se rozhodl, že do každé třetiny půjdeme úplně v jiném složení. I to mělo vliv na to, že občas ten hokej vypadal trochu rozháraně," řekl k utkání domácí trenér Kamil Glabazňa. HC Nový Jičín přehrál Karvinou hlavně ve třetí třetině. „Pro nás je pozitivní, že jsme doma byli schopni dát pět gólů a šestý do prázdné branky. Dvě třetiny jsme byli jakoby unavení. Třetí třetinu, kterou jsme vyhráli 3:0, jsme byli jednoznačně lepší," pokračoval v hodnocení utkání novojičínský trenér.

Branky: 13. Chvostek M. (Macháček, Ivan), 21. Skaloš (Ivan), 35. Horák, 45. Škumát (Zedník, Kabeláč), 57. Macháček (Skaloš), 60. Škumát (Horák) 17. Pavliš (Condratto), 32. Mikšan (Moravec), 32. Šebek (Kowalczyk), 39. Condratto (Mikšan, Flašar). Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0. Poměr střel: 33:27.

Nový Jičín: Kozák Andrýsek, Vašut, Horák, Cabák, Chvostek F., Hruška Chvostek M., Ivan, Macháček Kabeláč, Zedník, Škumát Mičulka, Skaloš, Uhlár Tomášek, Martinčík.

Karviná: Iláš Javín, Buček, Sznapka, Kovalczyk, Flašar, Gančarčík, Moravec, Mikšan, Blatoň, Pavliš, Rosůlek, Mareček, Badžo, Šebek, Včislák, Miczek, Číhal, Řezáč, Condratto. (sedy)