VHK Vsetín - HC Nový Jičín 7:3 (4:2, 1:1, 2:0)

Čtyři minuty nato se dostali ke slovu opět domácí, když se trefil z voleje Martin Kohout 2:0. A jako by ještě domácí borci neměli dost, minutu nato přidali zásluhou osamoceného Jiřího Korčáka další gól 3:0. Smršť branek pak pokračovala a v 15. minutě přidal gól z dorážky René Kajaba 4:0. Ale to už bylo na svěřence Kamila Glabazni moc a minutu nato si přišel pro odplatu Adam Uhlár 4:1. Po třech minutách zkoušel dělovku od modré Fišera, pozorný Plšek ji vyrazil před sebe, tam však čekal na kořist Adam Uhlár a byl úspěšný 4:2. Tímto si novojičínští hráči po první třetině odnesli do kabiny dvoubrankovou ztrátu.

Do druhé třetiny nastoupili opět lépe domácí, když střílel od modré čáry Farda. Zkušený Šrámek sice střelu vyrazil, ale nebylo mu to nic platné, puk za jeho záda dopravil David Vítek 5:2. Hokejisté Nového Jičína na sebe nenechali dlouho čekat a čtyři minuty nato se trefil Patrik Skyba, když „vykoupal" Plška 5:3.

Štěstí nepřálo Novojičínským ani ve třetí třetině, když překvapil obranu hostí Adam Mikšovský. Ten přihrál Ondřeji Hruškovi, který z otočky překonal bezmocného Šrámka 6:3. Na závěr třetí třetiny dopravil v přesilové hře puk do klece Tomáš Mečiar, když dělovkou z kruhu nedal Šrámkovi šanci 7:3. Další přátelské utkání odehrají hokejisté Nového Jičína ve čtvrtek 23. srpna na zimním stadionu v Opavě.

Hodnocení utkání:

Kamil Glabazňa (HC Nový Jičín): Utkání dnes vypadalo tak, jak napovídá výsledek. My jsme propadli v první třetině, kdy jsme inkasovali během šesti minut čtyři góly. Přišlo mi, že někteří hráči byli hodně nervózní. Do konce třetiny jsme ještě stačili dát dva góly, ale jinak se nám vůbec nepovedla. Ve druhé třetině jsme dvanáct minut nepustili Vsetín z pásma, ale gól jsme nedali, naopak Vsetín opět skóroval. Těch dvanáct minut bylo jediných, kdy jsme mohli v utkání Vsetínu konkurovat, jinak byl soupeř lepší. Když si ale člověk přečte sestavu, tak zjistí, že jsme doma nechali dva obránce a čtyři, pět útočníků. Ti, co dneska hráli, mi ukázali, kdo může druhou ligu hrát a kdo ne.

Branky: 10. Kajaba (Mečiar, Holík), 14. Kohout (Brezáni, Rosenberg), 15. Korčák (Hruška), 16. Kajaba (Kubo), 35. Vítek (Farda), 45. Hruška (Mikšovský), 55. Mečiar (Žabčík, Brezáni) 17. Uhlár (Tomášek, Fišera), 20. Uhlár (Fišera), 39. Skyba (Hamrozi, Martinčík).

Vyloučení: 6:8, Využití: 1:0, Poměr střel: 32:31.

Nový Jičín: Šrámek Andrýsek, Vašut, Chvostek, Fišera, Hruška, Pelikán Štěpják, Macháček, Brynecký Uhlár, Tomášek, Martiník Hamrozi, Martinčík, Skyba. (sedy)