HC Nový Jičín - HC Zubr Přerov 0:2 (0:2, 0:0, 0:0)

Už v první minutě se dostal do rozmíšky Ivan s hostujícím Ferencem, ale k ničemu vážnějšímu nakonec nedošlo. Hostům vyšel začátek zápasu. Při hře ve čtyřech nejprve vychytal Šrámek ujíždějícího Goiše, ale na bombu Paly o chvíli později už byl domácí brankář krátký 0:1. Pak se v dobré pozici ocitl novojičínský bek Hruška, ale branku netrefil. Přerovští byli stále při chuti a v osmnácté minutě přidali druhý gól. To si na přesnou přihrávku Vlčka počkal Sakrajda a rozvlnil síť za Šrámkem podruhé 0:2. Minutu před koncem první třetiny měli hosté ještě možnost početní výhody, ale skóre už se do přestávky neměnilo.

Druhou část začali o něco aktivněji hosté a domácí musel znovu několikrát podržet Šrámek, kterému pomohl i obránce Gulda, když kotouč směřující do branky uklidil do bezpečí. V sedmadvacáté minutě si udělal prostor ke střele Uhlár, ale kotouč z jeho hole mířil těsně vedle Vojtkovy klece. O chvíli později se dral po Chvostkově přihrávce do šance domácí kapitán Vašut, ani ten však puk do branky nedostal. Ve druhé třetině pak měli ještě přerovští Zubři možnost přesilové hry, ale domácí už oslabení přečkali bez úhony.

Domácí, hnáni kotlem svých příznivců, se v poslední třetině snažili aspoň o zdramatizování výsledku. Po šesti minutách hry se otevřela dvířka na trestné lavici Přerova, z nabídnuté výhody se však svěřencům Kamila Glabazni snížit nepovedlo. Pak domácí podržel opět pozorný Šrámek, na kterého to bekhendem zkoušel Sakrajda. V 57. minutě vysunul Horák krásnou přihrávkou do samostatného úniku Mičulku, jehož blafák jen těsně minul hostující klec. V úplném závěru už pak šance na zvrat nepřišla, neboť domácí čelili hostující přesilovce pěti proti třem.

Ve středu zajíždí HC Nový Jičín na led Poruby, které má, po domácí porážce v z třetího kola, co vracet.

Hodnocení trenéra HC Nový Jičín Kamila Glabazni: „Zápas jsme prohráli v první třetině, kdy jsme inkasovali dvě branky. Potom jsme hráli s Přerovem čtyřicet minut bez branek, ale hokej se samozřejmě hraje na góly. A když se doma neprosadíme, což se nám stalo poprvé v sezoně, tak nemůžeme bodovat. Nedat doma gól, to je trestuhodné. Ale na druhou stranu musím vyzdvihnout kvality soupeře, protože nás vlastně skoro k ničemu nepustil. Tím nechci říct, že by to nemělo být z naší strany lepší, čtrnáct střel na bránu je opravdu málo. "

Hodnocení asistenta trenéra HC Zubr Přerov Lubomíra Václavíčka: „My jsme jeli do Nového Jičína s tím, abychom potvrdili výkon z vítězného zápasu s Havířovem na domácím ledě, kdy jsme se dostali na první místo tabulky. S Havířovem jsme předvedli bojovný výkon a v tom jsme chtěli pokračovat. Myslím, že jsme to ukázali i v Novém Jičíně. Měli jsme dobrý pohyb a v první třetině, kdy se nám podařilo dát ty dva góly, se rozhodlo o výsledku celého utkání. Dneska bych řekl, že jsme byli v celém zápase lepším mužstvem a domácí od většího brankového rozdílu zachránil jen gólman Šrámek. Jsme tak moc rádi, že jsme potvrdili výkon z domácího zápasu s Havířovem, a s výsledkem a s výkonem jsme tak spokojeni."

Branky: 3. Pala (Faltynek), 18. Sakrajda (Vlček).

Vyloučení: 9:4 10 min. Kabeláč. Bez využití. Poměr střel: 14:28.

HC Nový Jičín: Šrámek Andrýsek, Vašut, Horák, Cabák, Gulda, Hruška M. Chvostek, Macháček, Kabeláč Uhlár, Ivan, Skaloš Tomášek, Škumát, Brynecký Mičulka, Zedník.

HC Zubr Přerov: Vojtek Pala, Faltýnek, Ferenc, Vlček, Osina, Kudělka, Drábek Goiš, Sedlák, Kundrátek Brančík, Sakrajda, Rajnoch Kolář, Málek, Sprušil Vaněk.

DALIBOR TOBOLA