Po svém příchodu do Nového Jičína se však zařadil mezi významné osobnosti novojičínského hokeje a po konci hráčské kariéry přešel do role trenéra, když pro velký hokej vychoval několik úspěšných hráčů. Středeční duel mezi Novým Jičínem a Hodonínem tak zahájila minutu ticha právě na počest Petra Kneblíka.

Novojičínští Ďáblové pak byli po sobotním skalpu Šumperka blízko k dalšímu skosení favorita, ale Jihomoravané vyrovnali v čase 59:54 na 3:3 a zápas nakonec musely rozseknout až samostatné nájezdy. V těch zavřel klec výborně chytající Kohn a Nový Jičín mohl slavit dva cenné body.

„Před utkáním bychom brali i bod, ale sahali jsme po třech, protože chybělo jen šest vteřin. Ale i tak musím kluky pochválit, protože to byl opravdu odmakaný a soustředěný výkon,“ pochvaloval si kouč novojičínských Ďáblů Petr Macháček.

Na této křižovatce ve Vlčovicích došlo v závěru září ke karambolu cyklisty s osobním automobilem.
Policie žádá o pomoc při vyšetřování dopravní nehody

Novojičínští museli už v polovině první části čelit hodonínské přesilovce 5 na 3, která trvala 93 vteřin, ale vedli si výborně. Naopak hostující trenér Beťko nestačil na střídačce při bídné početní výhodě klopit hlavu. Drtiči pak dostali v závěru první části ještě klasickou početní výhodu, ale v té byli nebezpečnější spíše hokejisté s Ďáblem na hrudi.

Domácí celek Petra Macháčka a Kamila Gebauera však předvedl výborný nástup do druhé části. Hned ve 21. minutě totiž rozjel akci Robin Gebauer, jenž přenechal kotouč Zedníkovi a po jeho zakončení zasunul kotouč za záda Ondřeje Halody Málek. Nový Jičín pak musel čelit čtyřminutovému oslabení za vysokou hůl Metelky, ale i tuto nepříjemnost zvládl znamenitě, když se navíc několikrát blýskl Kohn, jemuž kryl záda Václav Sonnek. Brankáře Jiřího Slováka totiž do hry nepustily pracovní povinnosti. Ve 35. minutě už se ale hostující Oranjes dočkali, když Jurča při vlastním oslabení vypíchl na modré kotouč a samostatný únik zakončil vyrovnávacím gólem.

MACHÁČEK: VĚŘÍM, ŽE BODY ZVENKU PŘIJDOU

Začátek třetí periody pak vyšel Ďáblům naprosto dokonale, protože po trefách Chvostka a Bednáře, který zakončil velmi dobře přečíslení, vedl Nový Jičín na začátku 42. minuty už 3:1. Drtiči však nesložili zbraně a v 52. minutě snížil na rozdíl jediné trefy znovu kanonýr Jurča.

V posledních dvou minutách základní hrací doby to Hodonín zkoušel bez brankáře a Ďábly po celou dobu zamkl v jejich pásmu. Skvělé zákroky Kohna však držely Novojičínské ve hře o tři body. Když pak v čase 59:50 skočil do střely obětavě Zedník, zdálo se být hotovo. Drtiči však následně vyhráli buly a odražený kotouč na brankovišti zametl pouhých šest vteřin před třetí sirénou do odkryté branky Jurča, jenž dokonal hattrick a zajistil prodloužení.

V něm domácí neuvyžili přesilovou hru a tak přišly na řadu nájezdy, ve kterých skórovali jen domácí Kafka s kapitánem Kociánem. Když pak Kohn lapil všechny hostující pokusy, mohli se Novojičínští radovat z cenných dvou bodů. Hodonín tak teprve podruhé v sezoně nebral v utkání tři body.

Taktické cvičení profesionálních hasičů v Bílovci. Foto: HZS MSK
Hasiči cvičili záchranu cestujících z autobusu

„Ve třetí třetině jsme se dostali do dvoubrankového vedení, ale bohužel jsem to nedokázali uhlídat. Hodonín jsme dvě třetiny do ničeho moc nepouštěli, ale pak ukázal, že i když je pod tlakem, tak je schopen se z toho vyhrabat. Nicméně jsme se z toho oklepali a máme dva body se zápasu proti favoritovi, takže to bereme,“ zopakoval šéf novojičínské střídačky.

Momentálně čtvrtý Nový Jičín tak byl i ve čtvrtém domácím utkání v sezoně blízko tříbodovému přísunu, ale i dvěma body potvrdil, že se letos budou z jeho ledu vozit body těžko. Ve třech venkovních střetnutích ale Macháčkova družina naopak neuhrála ani bod. Další pokus bude mít už v sobotu od 17 hodin v Opavě.

Prolomí už Ďáblové konečně venkovní nezdary? „Je důležité, že doma sbíráme pravidelně body, ale mělo by se to už odrazit i při venkovních utkáních. Abychom venku taky sbírali body, tak to chce disciplínu, herní zkušenosti a věřím, že ty body zvenku konečně přijdou,“ dodal závěrem Macháček.

HK ĎÁBLOVÉ NOVÝ JIČÍN – SHK HODONÍN 4:3 SN (0:0, 1:1, 2:2 – 0:0, 1:0)

Branky: 21. Málek (Zedník, R. Gebauer), 41. Chvostek (J. Sonnek, Adamík), 42. Bednář (Kafka, Motloch), rozh. nájezd Kafka – 35. Jurča (Vrána), 52. Jurča (Vaněk, Vrána), 60. Jurča (Mojžíš, Kadlec). Rozhodčí: Vaněk – Rychlý, Vengřín. Vyloučení: 7:5. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 410.

 

HK Ďáblové Nový Jičín: Kohn – Adamík, Metelka, Hruška, Běhal, Janiczek, Már – Chvostek, Kocián, J. Sonnek – Málek, Zedník, R. Gebauer – Kafka, Bednář, Motloch. Trenéři: Macháček a K. Gebauer.

Jak šly nájezdy: 1. Chvostek X, Stehlík X. 2. Bednář X, Matula X. 3. Kafka 1:0, Kadlec X. 4. Kocián 2:0, Vrána X.

Zbylé výsledky 8. kola: Kopřivnice – Šumperk 3:5, Valašské Meziříčí – Opava 4:5.

 

2. liga, sk. Východ:

1. Hodonín 7 5 0 1 1 28:16 16

2. Poruba 6 5 0 0 1 38:17 15

3. Šumperk 7 4 0 0 3 27:23 12

4. Nový Jičín 7 3 1 0 3 24:25 11

5. Opava 7 2 0 1 4 17:29 7

6. Val. Meziříčí 7 1 1 1 4 24:29 6

7. Kopřivnice 7 1 1 0 5 22:41 5

 

Ilustrační foto.
Divize dorostenců: Nový Jičín obral Uničov, Bílovec byl napůl úspěšný