HK Jestřábi Prostějov - HC Gedos Nový Jičín 3:2 sn (0:0, 1:2, 1:0-0:0-1:0)

Hned v úvodu se hosté do svého hostitele pustili, když domácí Tuček musel zasahovat proti několika střelám Nového Jičína. Domácí ale opláceli stejnou mincí a tentokrát to byl novojičínský Kozák, který se pořádně zapotil. Ve 12. minutě se dostal hostující Macháček sám před domácího Tučka, ale puk skončil v lapačce gólmana. O minutu později se na Tučka vydalo duo Bacul – Tomášek, ale ani oni neuspěli. Domácí odpověděli v 16. minutě střelou do tyče.

Vstup do druhé části vyšel lépe domácím. Ti se ujali ve 24. minutě, po střele Petra Janečky, vedení – 1:0. Z vedení se ale dlouho neradovali. Za pouhých 21 sekund srovnal Ondřej Sluštík – 1:1. V polovině utkání zahrozili opět hosté. Ve vlastním oslabení ujel Lukáš Bacul a poslal Nový Jičín do vedení – 1:2.

Až ve 48. minutě viděli diváci další branku. Petr Janečka si připsal druhý úspěšný pokus a srovnal stav zápasu – 2:2. S přibývajícím časem začaly pracovat také nervy hráčů. V 55. minutě je po dvou osobních trestech vyloučen do konce utkání hostující Hruškovský. V posledních minutách držel Nový Jičín nad vodou pozorný Kozák.

V prodloužení se diváci branky nedočkali a přišly na řadu samostatné nájezdy. Jediným úspěšným střelcem byl Petr Janečka, který nejenom že si připsal hattrick, ale rozhodl o tom, že druhý bod zůstane doma.

Branky: 24. Janečka (Hlouch, Skácel), 48. Janečka (Hlouch), rozhodující nájezd Janečka – 24. Sluštík (Křesťan), 30. Bacul (Tomášek), vyloučení: 5:9 - 5 min. + TH Hruškovský (Nový Jičín), využití: 0:0, v oslabení: 0:1, střely: 43:28, diváci: 1100

Prostějov: Tuček - Buček, Bauer, Kolibár, Doseděl, Jedlička, Falter, Staněk - Hlouch, Janečka, Skácel - Dostál, Skokan, Berčák - Rak, Sedlář, Učnik – Cik

Nový Jičín: Kozák - Štindl, Vašut, Hruškovský, Pelikán, Gulda st., Marek, Valchář - Skaloš, Macháček, Gulda ml. - Bacul, Tomášek, Toman R. - Kabeláč, Sluštík, Křesťan - Částečka J.