Studénečtí, kterým oproti minulému utkání scházeli Trubka a Štubňa, si v sobotu schovali první zásah až na čas 19:59, kdy udeřil Jan Sluštík, jehož bratr Ondřej Sluštík působí v druholigové Kopřivnici.

Fanoušci Studénky, kteří pomohli vytvořit vynikající atmosféru, se pak mohli v prostředním dějství radovat ještě třikrát, když se trefili Pokorný, Čáň a Sochorek, a když hosté reagovali pouze trefou obránce Hegegyho, vedli Studénečtí po dvou třetinách 4:1. 

„Začali jsme se stejnou taktikou jako minule a vycházelo nám to. Dali jsme důležitý gól do šatny a ve druhé třetině jsme zápas rozhodli. Kluci to výborně odmakali a odehráli jsme velmi dobrý zápas,“ cenil si trenér HC Studénka Miroslav Pokorný.

V závěrečné dvacetiminutovce si pak Studénka své vedení kontrolovala, když nejprve proměnil dvojnásobnou přesilovku obránce Novák a po něm se podruhé v zápase prosadil aktivní Pokorný. Orli už pak jen upravili na konečných 2:6 a závěr ještě zpestřila bitka mezi Pelikánem a Sznapkou, při které měl navrch zadák Studénky. 

„Byli jsme opravdu nadšení atmosférou zápasu. Přijel autobus jak našich fanoušků, tak fanoušků z Orlové. Navíc bylo utkání i perfektně organizačně zvládnuté a byli jsme v Polárce jako doma,“ pochvaloval si šéf studénecké střídačky.

Podle posledních informací by se neměla hrát plánovaná baráž o 2. ligu a vítěz krajské ligy by si tak měl zajistit přímý postup. „Dostali jsme soupeře pod tlak a uvidíme. Hraje se co dva dny, takže síly ubývají,“ dodal Miroslav Pokorný starší.


HC STUDÉNKA – HC ORLI ORLOVÁ 6:2 (1:0, 3:1, 2:1)

Branky: 20. Sluštík (Martinčík, Pelikán), 24. Pokorný (Novák, Sluštík), 29. Čáň (Sluštík, Holanik), 30. Sochorek (Janečka, M. Tomášek), 48. Novák (Sluštík), 53. Pokorný (Pelikán, Štěpják) – 26. Hegegy (Juhasz), 60. Rosůlek (Zientek, Pavlas). Rozhodčí: R. Janda, Jeřábek – Bartoň, Štěpán. Vyloučení: 9:6, navíc Sznapka (O) 5 minut + do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 345. 

STAV SÉRIE 2:1 (1:5, 4:1, 6:2)

HC Studénka: Baldík – Jedlička, Pelikán, Lyčka, Novák, Holanik, Bolek – M. Tomášek, Sochorek, Janečka – Sluštík, Pokorný, Štěpják – Martinčík, Čáň, Orszulik. Trenér: M. Pokorný st. 

Zbylý program série: v pondělí 12. března od 18 hodin v Orlové a případně ve středu 14. března od 18 hodin v Orlové.