Ten, kdo v 8. kole II. hokejové ligy mezi domácí Porubou a Novým Jičínem nestihl úvodní minutu a půl, přišel hned o polovinu branek, které zápas za celých šedesát minut nabídl.

Novojičínští hokejisté chtěli na porubském ledě přerušit sérii porážek, ale horší vstup do utkání už si snad ani nedokázali představit. Čas 0:51 Kozák výraží střelu Bučka, který poté najde zkušeného Krayzela, a domácí vedou 1:0. Čas 1:06 téměř totožná akce, a Poruba vede 2:0. Po dvougólovém porubském uragánu přišel oddechový čas hostů, po němž se dorážkou prosadil Macháček a kontaktní brankou snížil.

V 11. minutě však završil hattrick přesnou tečí Krayzel, a domácí tým trenéra Sršně vedl znovu o dvě branky. Když už se zdálo, že skončí prostřední třetina bez branek, prosadil se třicet vteřin před druhou sirénou Zuber, který dorazil ránu Wolfa. V závěrečném dějství se, po šancích na obou stranách, prosadil až Buček, jenž po pohledné kombinaci stanovil konečný výsledek 5:2. Zatímco v posledních dvou venkovních zápasech v Prostějově a Vsetíně byly zápasy Nového Jičína dlouho otevřené, v Porubě Novojičínští příliš šancí na body neměli. „Hrubě se nám nevydařil start do zápasu, protože ve druhém a třetím střídání jsme dostali branky, a prohrávali jsme 0:2.

Takhle špatně prostě nemůžeme vstoupit do utkání. Ještě k tomu na ledě soupeře. Vůbec jsme si tam nepohlídali hráče, a domácí jsme tak dostali na koně. Sice jsme snížili, ale přišla třetí branka, a zápas se nevyvíjel nejlépe. Lajna domácích vedená Krayzelem hrála opravdu velmi dobře," smutně konstatoval kapitán Nového Jičína Přemysl Vašut, jehož týmu chyběli Pavel Zedník a Filip Chvostek. Vinou zranění se do sezony ještě nemohl zapojit obránce Gulda. „Už začal pomalu trénovat, ale ještě to prý vypadá tak na týden, čtrnáct dní, než zasáhne do ostrého zápasu," informoval novojičínský kapitán, jehož tým čeká v sobotu Hodonín.

„Už je to hodně psychicky náročné. Potřebovali bychom se konečně chytit," přeje si novojičínská devatenáctka. 

HC RT Poruba - HC Nový Jičín 5:1 (3:1, 1:0, 1:0)

Branky: 1. Krayzel (Buček, Vaněk), 2. Krayzel (Buček, Seidler), 11. Krayzel (Prokop, Seidler), 40. Zuber (Wolf), 52. Buček (Seidler) 2. Macháček (M. Chvostek, Skaloš). Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. Rozhodčí: Czubaj Mrákava, Řezáč. Diváci: 239.

Nový Jičín: Kozák Horák, Vašut, Vnenk, Mravec, Pelikán, Hruška M. Chvostek, Macháček, Skaloš Sprušil, Hanák, Kabeláč Brynecký, Putniorz, Uhlár Martinčík, R. Gebauer. Trenér: Handl

Už zítra od 18 hodin čeká hokejisty Nového Jičína čtvrté domácí utkání v sezoně. Domácí by byli rádi za co největší podporu v hledišti, díky které by mohli slavit první tříbodový zisk v tomto ročníku. Soupeřem jim bude Hodonín, kterému patří s dvanácti body 7. příčka.

Realizační tým rozšířil PolášekPo nepovedeném začátku sezony posílilo vedení novojičínského klubu realizační tým zkušeným trenérem Bohumírem Polášekem, jenž bude spolupracovat s Davidem Handlem. Do Nového Jičína přichází ze zahraničního angažmá. Poslední sezóny působil nejprve ve Švýcarsku a poté v Itálii. Polášek je odchovancem kopřivnického hokeje a v hráčské kariéře vyhrál I. národní ligu. „Oslovil mě Milan Urban s Radkem Tomanem, jestli mám chuť ještě trénovat a jestli bych jim nepomohl. Já jsem to přijal," řekl klubovému webu pětapadesátiletý trenér.