O osudu utkání tak bude rozhodovat sportovně technická komise a s velkou pravděpodobností se dá předpokládat, že utkání bude kontumováno 5:0 ve prospěch Studéneckých (v tabulce je prozatím započtena výhra 5:3).

Horní Benešov šel sice do jednobrankového vedení, ale domácí dokázali brzy srovnat a když se ve druhé polovině první třetiny dvakrát střelecky prosadil Orszulik, který měl v první části prsty ve všech brankách svého týmu, odcházeli domácí do šaten s vedení 3:1.

Ještě lépe se oslabeným domácím dýchalo v polovině utkání, kdy zvyšoval na 4:1 Janečka. Za tohoto stavu měl Pokorného celek několik příležitostí, jak vedení ještě navýšit, ale šance Marcela Kaňovského nebo Čáně dalšími góly neskončily.

Třetí celek tabulky pak postupně snížil až na 3:4, ale po páté brance domácích zápas předčasně skončil.

„Hosté šli po rozhodčím už v první třetině. Nevím, co se jim pořád nelíbilo. Hráli jsme odzadu a chceme ještě hrát o třetí flek. I když jsme prohrávali, tak jsme to dokázali otočit na 4:1. Ve druhé třetině jsme bránili několik oslabení, docházely nám síly, ale byla na nás vidět chuť k vítězství," vracel se k nedělnímu podvečerního utkání trenér Studénky Miroslav Pokorný, kterému mimo jiné chyběli také zraněný Štubňa a nemocný Sochorek.

Brankář Baldik navíc chytal pod antibiotiky. Studénka se tak 3. místu přiblížila na pouhé dva body a v sobotu míří na kopřivnický led. „Už se těšíme. Venku se nám hraje dobře, tak uvidíme, jak se nám zadaří v Kopřivnici," uzavřel Pokorný.

Krajská hokejová liga, 25. kolo

HC STUDÉNKA – TJ HORNÍ BENEŠOV 5:3 nedohráno (3:1, 1:0, 1:2)

Branky: 8. Pokorný (Janečka, Orszulik), 13. Orszulik (Pokorný, Janečka), 18. Orszulik, 31. Janečka (Pokorný), 56. Čáň - 2. Bensch (Schreier, Vlašánek), 47. Fraš (Schreier), 53. Trubka (T. Lhotský). Vyloučení:12:11, navíc Mičola trest ve hře za nesportovní chování, Strmiska (funkcionář na hráčské lavici) trest ve hře za napadení rozhodčího (oba HBE). Využití: 1:2. Rozhodčí: Langer - L. Janda, Dohnal. Diváci: 170.

HC Studénka: Baldik – Holanik, Lyčka, Kocurek, Jedlička - Janečka, Pokorný, Orszulik – Martinčík, Čáň, M. Kaňovský – Ertel, Š. Kaňovský, Řehulka. Trenér: Miroslav Pokorný st.

Zbylý výsledek 25. kola: Bohumín – Krnov 1:9. Program 26. kola: Sobota 28. února, 17.00 Kopřivnice – Studénka, Orlová – Bohumín, Krnov – Rožnov.