První třetina divákům nenabídla ani jednu gólovou radost, když všechny náznaky šancí domácích hokejistů kryl strážce novojičínské svatyně Lukáš Šrámek. Největší příležitost hostí měl v závěru první třetiny Petr Gulda, ale proti jeho ráně vytasil svou lapačku domácí gólman Odřej Raszka.

Jako první v utkání skórovali domácí Jestřábi. V 33. minutě dokázali během 26 vteřin překonat dvakrát Lukáše Šrámka a po gólech Tomáše Stráněla a Davida Šebka se ujali dvoubrankového vedení. Odpověď Handlovy družiny však byla rychlá. Svou desátou trefou v sezoně se o snížení postaral Petr Macháček.

S nástupem do závěrečné třetiny nastoupil Nový Jičín s touhou vyrovnat, ale proti byl pozorný Raszka v domácí kleci. Ze strany Jestřábů tak přišel trest, když se v početní výhodě prosadil Martin Kryl. To však nebylo od domácích vše. Za necelou minutu se prosadil i Robin Ševčík, jenž tak zvyšoval už na 4:1. S nepříznivým stavem se pak snažil pohnout Marek Tomášek, jehož domácí obránce zastavil až za cenu faulu. Novojičínský útočník však své trestné střílení neproměnil. Drtivou tříminutovku završil tým trenéra Zachara v 52. minutě, kdy se svou druhou brankou v zápase prosadil Robin Ševčík a zvýšil tak už na 5:1. Konečnou úpravu skóre měl na svědomí nejzkušenější bek Handlova týmu Petr Gulda, který svou tvrdou ranou v přesilové hře určil konečnou podobu výsledku na 5:2 pro Prostějov. Šestačtyřicetiletý obránce si v utkání poprvé zahrál také se svým synem Denisem, pro něhož to byl první druholigový start.

Novojičínští hokejisté mohou o své účasti v play-off definitivně rozhodnout v sobotu, kdy na domácím ledě přivítají v derby sousední Frýdek-Místek. Důležité utkání má úvodní buly v 17 hodin.

39. kolo II. hokejové ligy

LHK Jestřábi Prostějov – HC Nový Jičín 5:2 (0:0, 2:1, 3:1)

Branky: 33. Stráněl (Handl), 33. Šebek (Kumstát, Arnošt), 50. Kryl (Šebek, Černý), 51. Ševčík (Jedlička), 52. Ševčík (Stráněl) – 36. Macháček (Vašut, Horák), 54. P. Gulda (Skaloš).

Vyloučení: 5:6. Využití: 1:2. Poměr střel: 34:35.

Rozhovor s útočníkem Nového Jičína Michalem Chvostkem si můžete přečíst v pátečním vydání Novojičínského deníku.

#flash|https://g.denik.cz/72/f9/denik-tisk.swf|500|115|denik_tisk#

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.