Ve vloženém kole nejprve v průběhu minulého týdne zvítězili v Porubě nad tamním B týmem 7:4, když se hattrickem blýskl Sochorek, a ke třem bodům měli našlápnuto i v sobotu v Bohumíně, kde však ztratili brzký náskok 2:0 a nakonec prohráli 2:4.

Hokejisté Studénky ale zůstávají na 3. příčce Krajské ligy a letošní rok zakončí pátečním zápasem (18.00) v Krnově. Rezerva Nového Jičína, která ve vloženém kole schytala debakl 1:11 od Frýdku-Místku B, o víkendu vinou rozsáhlé marodky nehrála a v pátek od 18 hodin ji ještě čeká duel v Bohumíně.

Pokorného celek nemohl na ledě Bosporu začít lépe, protože po dvanácti vteřinách ho do bleskového vedení poslal obránce Lyčka. Za další dvě minuty se prosadil další studénecký zadák Novák a opařený Bohumín musel dohánět dvoubrankové manko. 

„Měli jsme hodně dobrý vstup, ale bohužel jsme vedení dlouho neudrželi a brzo bylo srovnáno,“ připomněl trenér Studénky Miroslav Pokorný ráznou bohumínskou odpověď. Už v 11. minutě totiž smazal studénecký náskok zkušený Mikšan.

V závěru první periody si však Studénečtí nepohlídali bohumínského hrajícího trenéra Marka Ivana, jenž potřetí překonal Baldíka a zařídil tak domácí obrat. V polovině zápasu odskočil Bospor do vedení 4:2 a Studénka už přes veškerou snahu nedokázal utkání zdramatizovat.

VYJDE TO V KRNOVĚ I DO TŘETICE?

„I přes porážku mám z utkání dobrý pocit, protože kluci tam nechali všechno a byl to z jejich strany odmakaný výkon. Je velká škoda, že se nám nepodařilo vstřelit třetí branku, protože jsme se ještě mohli porvat alespoň o bod,“ konstatoval kouč Studénky, jenž ještě vyzvedl výkon hlavního rozhodčího Rapáka.

Závěrečnou třetinu základní části rozehraje Studénka v pátek v Krnově, kde už v letošní sezoně dvakrát zvítězila. „Doufám, že zápas zvládneme a zakončí rok vítězně,“ přeje si Miroslav Pokorný, jemuž by se měl do sestavy vrátit kapitán Marek Tomášek.

HC BOSPOR BOHUMÍN – HC STUDÉNKA 4:2 (3:2, 1:0, 0:0)

Branky: 7. Fejko (Tobola, Šmíd), 11. Mikšan (Ivan), 18. Ivan (Putniorz, Mikšan), 31. Šmíd (Javín) – 1. Lyčka (J. Sluštík, Sochorek), 3. Novák (Čáň). Rozhodčí: Rapák – Bartoň, Štěpán. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 100.

HC Studénka: Baldík – Jedlička, Lyčka, Novák, Trubka, Pelikán, Holanik – Martinčík, J. Sluštík, Sochorek – Čáň, Pokorný, Štěpják – R. Tomášek, Daron, Janečka. Trenér: Pokorný st.