Svou první branku po návratu vstřelil ve víkendovém utkání proti Porubě. Na soupeře svěřenci Kamila Glabazni nakonec nestačili, a poprvé v sezoně tak prohráli v normální hrací době.

Co podle vás stálo za domácí prohrou v utkání s Porubou?

Viděl jsem to tak, že prvních čtyřicet minut byla Poruba určitě jasně lepší než my. My jsme se nějak do toho utkání nemohli dostat, byli jsme nějací takoví zvadlí. Nebruslilo nám to a Poruba nás přehrávala. Po kontaktní brance jsme na konci druhé třetiny snížili a v šatně jsme si řekli, že do třetí třetiny na ně vletíme. Podařilo se nám vyrovnat, myslel jsem si, že aspoň na tu remízu to uhrajeme. Ale bohužel jsme dostali v přesilovce další gól a pak už nám na vyrovnání zbývalo málo času. Výkon určitě nebyl dobrý. Je to škoda, že ten super výkon, co jsme předvedli v Přerově ve třetí třetině, jsme proti Porubě nepotvrdili.

Jednalo se o vaši první trefu po návratu do Nového Jičína. Jak prozatím hodnotíte první tři kola?

Myslím, že první utkání bylo trochu takové nervózní, ale zachytal výborně náš gólman. My jsme byli proti Valmezu favoritem a nakonec jsme to zvládli a vyhráli jsme 4:0. Potom jsme jeli do Přerova, kde jsme byli rádi za každý bod. Prohrávali jsme tam 0:3, 2:4 super jsme to srovnali, takže perfektní bod. No a poslední zápas s Porubou jsme to chtěli potvrdit, ale bohužel to nevyšlo. Takže se dá říct, že to, co jsme uhráli v Přerově, jsme dneska ztratili.

Vraťme se ještě k vašemu letnímu příchodu do Nového Jičína. Jak se to přes léto seběhlo, že jste se vrátil zpět, a kdo má na návratu největší zásluhy?

No, tak určitě pan manažer Urban a trenér Kamil Glabazňa. Chtěli, abych se vrátil a já sám už jsem také myslel na návrat. Byl jsem ve Valmezu vlastně už tři roky. Já jsem kmenovým hráčem Nového Jičína, takže jsem byl ve Valašském Meziříčí jen na hostování.

Jak na angažmá u Bobrů ve Valašském Meziříčí vzpomínáte?

Vzpomínám na něho určitě rád, protože jsem tam šel defacto do týmu v roce 2009, před třemi roky, kdy tam byl perfektní mančaft a vyhráli jsme celou druhou ligu. Mám opravdu krásné zážitky třeba na derby se Vsetínem, na ty zápasy určitě nezapomenu. I když ty další sezony už pak byly horší. Nejlepší hráči odcházeli pryč. Já jsem tam ještě zůstal, ale určitě na to vzpomínám rád. Poznal jsem nové spoluhráče a nové lidi okolo hokeje ve Valmezu a jsem za ty tři roky určitě rád.

Zrovna v prvním kole letošního ročníku zavítal do Nového Jičína právě tým z Valašského Meziříčí, takže úvod soutěže byl pro vás jistě hodně prestižní…

Tak to stoprocentně. Samozřejmě hráče tam znám, sice tam přišlo pár nových lidí, ale dva roky jsem tam dělal kapitána a kluky znám opravdu moc dobře. Hlavně s Lukášem Bokrošem a s Martinem Ambruzem jsme se hecovali, byl jsem s nimi i na rozcvičce. Ale teď už hraji za Nový Jičín, takže jsem chtěl vyhrát.

DALIBOR TOBOLA