Hokejisté Kopřivnice totiž na závěr třetí pětiny základní části padli na vsetínském Lapači 5:6. „Závěr nás strašně moc mrzí, protože ze Vsetína se body často nevozí. Dali jsme pět gólů a nemáme ani bod, což je smutné," litoval těsně po utkání kouč HC Kopřivnice Václav Slabý, jehož tým nyní v sobotu hostí od 17 hodin poslední Techniku Brno.

Valaši vstoupili do středeční partie, díky brzké početní výhodě, aktivněji, ale Slabého celek první přesilovku domácích přečkal bez úhony. Na první gól však Lapač nečekal dlouho, když v 9. minutě nejprve minul branku Kajaba, ale chvíli na to už se ujala přízemní rána Šilhavého. Vyložené šance poté k vidění nebyly a po patnácti minutách měla dobrou možnost Kopřivnice, když po střele zlínského juniora Procházky dorážel kotouč Červenka, ale Hromada nadále držel čisté konto. Když pak minutu a čtvrt před koncem první části, po vyloučení Pargáče, nevyužili Vsetínští část druhé přesilovky, odcházeli do kabin s nejtěsnějším náskokem 1:0.

Lídr tabulky se ale o první přestávce zdržel v šatně a za pozdní nástup vyfasoval dvouminutový trest, který však Kopřivnice nepotrestala, ale mrzet ji to nemuselo. Ve 24. minutě totiž zužitkoval přihrávku Pargáče Ollender, jenž zakončoval přesně do odkryté branky a vyrovnal na 1:1. Autor první kopřivnické trefy byl při chuti a zanedlouho zahrozil dokonce při vlastním oslabení, ale domácí podržel důležitým zákrokem Hromada. Kopřivnici úvodní trefa nakopla, protože ve 32. minutě hosté zaskočili favorita podruhé a dokonali obrat, když po zadovce Pěnčíka pálil Ollender, jehož pokus Hromada vytěsnil, ale na dorážku Pargáče už nestačil. Kopřivnice pak ještě v závěru druhé periody ubránila další početní výhodu Valachů a do kabin odcházela s vedením 2:1.

V DIVOKÉ TŘETÍ ČÁSTI VALAŠI ČTYŘIKRÁT SROVNALI

Domácí družina Jiřího Dopity a Luboše Jenáčka vyrovnala na startu 44. minuty. To Vrba vyrazil střelu Finsterleho, ale dorážející Zúbek neměl problém srovnat na 2:2. Za pouhých 14 vteřin však Kopřivnici vrátil vedení pohotový Hrubý, jenž zblízka sklepl kotouč až za záda Hromady. Hostující vedení však vydržel jen něco málo přes minutu, protože ihned po buly překvapil Vrbu Šilhavý, jenž svým druhým gólem v zápase vyrovnával na 3:3.

Gólové hody zkraje třetí třetiny však pokračovaly, protože ve 47. minutě využil přesilovku zadák Krutil, jenž uklidil vyražený kotouč do sítě a počtvrté rozradostnil skupinku kopřivnických příznivců. Kopřivnice poté dostala brzy další výhodu přesilovku, ale Machova šance gólem neskončila. Těsně před tím než Kajaba opustil trestnou lavici, přišel Vsetín s další odpovědí. Pokorný vyrovnával v 50. minutě na 4:4 a začínalo se tak znovu od začátku.

Divoký průběh poslední dvacetiminutovky však nebral konce a v 51. minutě prostřelil Hromadu Pěnčík, po jehož gólu vedla Kopřivnice v utkání již počtvrté, tentokráte 5:4. Lapač se však radoval z dalšího vyrovnání a v 54. minutě tečoval střelu Mojžíše Pokorný.

Kritická chvíle přišla pro hosty na začátku 56. minuty, kdy byl vyloučen Hrubý, jenž navíc dostal desetiminutový trest. Kopřivničtí však krizovou situaci zvládli, velmi dobře bránili a Vsetínu se početní výhoda vůbec nevydařila. Do prodloužení však vyrovnaný zápas přesto nedospěl. Kopřivnice si třináct vteřin před koncem vzala oddechový čas, ale ani to nepomohlo, protože v čase 59:57 rozhodl o výhře Vsetína 6:5 zadák Mojžíš. „Třetí třetina byla hodně hektická a Vsetín vždycky dokázal vyrovnat. Oba brankáři dneska nechytili nic navíc a nakonec rozhodovaly maličkosti. Vsetín ukázal svou kvalitu a fyzická připravenost jeho hráčů je velká, ale hráče musím pochválit, protože odvedli sto procent. Velmi dobře pískali také rozhodčí," hodnotil průběh dramatické podívané kopřivnický kouč.

2. liga, sk. Východ, 26. kolo:

VHK ROBE Vsetín – HC Kopřivnice 6:5 (1:0, 0:2, 5:3)

Branky: 9. Šilhavý (Žák), 44. Zúbek (Finsterle), 45. Šilhavý, 50. Pokorný (Janáček), 54. Pokorný (Mojžíš, Zúbek), 60. Pokorný – 24. Ollender (Pargáč, Teper), 32. Pargáč (Ollender, Pěnčík), 44. Hrubý (Vyčesaný, Bartošák), 47. Krutil (Pargáč, Ollender), 51. Pěnčík. Rozhodčí: Slavka – Maloušek, Holibka. Vyloučení: 5:7, navíc Hrubý (K) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 1278.

HC Kopřivnice: Vrba – Teper, Procházka, Kowalczyk, Krutil, Merenda, Marek – Mach, Sluštík, Červenka – Ollender, Pargáč, Poruba (21. Pěnčík) – Hrubý, Bartošák, Vyčesaný. Trenér: Slabý.

Zbylé výsledky 26. kola: Technika Brno – Nový Jičín 1:5, Poruba – Hodonín 7:1, Šumperk – Opava 6:2.