Kopřivnice přitom vstoupila do zápasu lépe, ale ve třech případech ztroskotala na brankáři Šurém, na kterého nenašla recept už v 1. kole nové sezony na domácím stadionu. V závěru první části tak přišel dvojitý trest, když Lvi využili soupeřových chyb, dvakrát překonali Unzeitiga, a do šaten si tak nesli náskok 2:0.

„Snažili jsme se hrát ze zajištěné obrany, což se nám ze začátku dařilo. Jeli jsme dvakrát sami na bránu, ale neproměnili jsme, a pak přišly dvě individuální chyby, což mančaft sráží. Místo toho, abychom po první třetině vedli o dvě, tři branky, tak prohráváme 0:2," kroutil hlavou kopřivnický kouč Václav Slabý, jenž dodal: „Ze šesti inkasovaných gólů jsme soupeři nabídli hned pět po velkých hrubkách. Dali jsme pak na 2:3 a měli jsme na hokejce vyrovnání, ale místo toho jsme dostali čtvrtý gól, a pak už to bylo těžké. Není to o tom, že by kluci špatně trénovali nebo měli špatný přístup, ale prostě to jsou do očí bijící chyby, které prostě nemůžeme dělat. Je to už po několikáté a nevím, co na to říct."

II. hokejová liga, sk. Východ, 12. kolo

HC Lvi Břeclav – HC Kopřivnice 6:4 (2:0, 2:2, 2:2)

Branky: 16. P. Zítka, 18. Zháňal (Dittrich, Tobola), 28. Vachutka (Svoboda, M. Červenka), 35. M. Červenka (Vachutka), 42. Tobola (Flora), 45. Vachutka (Dittrich) – 28. Kofroň, 30. Tomášek, 50. Kofroň (Suchý, Čintala), 58. Suchý (Stránský, Kofroň). Rozhodčí: Obadal – Maloušek, Maťašovský. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 128.

Kopřivnice: Unzeitig – Marek, Teper, Dusík, Merenda, Čintala, Jindřich – Hrubý, Sluštík, Mach – Červenka, Tomášek, Horák – Suchý, Stránský, Kofroň – Grygar. Trenér: Slabý.

Zbylé výsledky 12. kola:

Nový Jičín – Vsetín 3:4, Hodonín – Technika Brno 4:3, Mor. Budějovice – Poruba 5:4, Opava – Karviná 3:4sn, Val. Meziříčí – Frýdek-Místek 2:7.

Aktuálně desátí hokejisté Kopřivnice hostí zítra od 17 hodin na domácím ledě poslední Valašské Meziříčí, nad kterým mají náskok pouhých tří bodů.

Více se o utkání dočtete v pátečním vydání.