Odveta, která určí postupujícího, se hraje v Kopřivnici tuto sobotu v 17 hodin.

Početný kotel kopřivnických příznivců, kteří se vydali na 130 kilometrů vzdálený výjezd, brzy rozburácel Sluštík, jenž vybojoval kotouč a ranou pod víko poslal Kopřivnici do vedení. Na další branku čekalo šest stovek diváků až do závěru druhé části, kdy střelu obránce Marka úspěšně dorazil Horák a Slabého celek vedl 2:0.

Ve 46. minutě se Kopřivničtí radovali potřetí, když byl na konci podařené kombinační akce v přesilové hře kanonýr Štěpják, jenž zvýšil už na 3:0. Uherský Ostrov našel recept na Kozáka až o čtyři minuty později, kdy také proměnil přesilovku, ve kterých hrozil po celé utkání.

„Uherský Ostroh mě překvapil. Perfektně bruslil, snažil se hrát na brejky a hru roztahoval to po celém hřišti. Soupeře byl strašně nebezpečný v přesilových hrách. Dělali jsme hodně okaté fauly, které byly i na druhé straně, ale k rozhodčím se nebudu vyjadřovat. Zvládli jsme to a kluci podali perfektní výkon," cenil si vítězství o dvě branky kopřivnický kouč Václav Slabý, jehož celku tak doma stačí k postupu i porážka o gól.
Nedělní podvečerní duel na Zlínsku byl poznamenám častými vyloučeními.

Kopřivničtí putovali za katr dvakrát častěji než domácí hokejisté. „Na našem užším hřišti bude ale jiný hokej s řadou soubojů. V Ostrohu bylo dost široké hřiště. Doma musíme hrát znovu agresivně, chodit aktivně dopředu a věřím, že to zvládneme," doufá v postupové oslavy Slabý.

Kvalifikace o 2. ligu, 1. zápas

HOKEJ UHERSKÝ OSTROH - HC KOPŘIVNICE 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

Branky: 50. V. Galuška (J. Galuška, Fojtík) – 2. Sluštík, 37. Horák (Marek), 46. Štěpják (Horák). Vyloučení: 5:10, navíc Beneš, Toth oba 10 min. – Linduška 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 610.
HC Kopřivnice: Kozák – Petružálek, Merenda, Marek, Jašek, Chalupa - Bartošák, Sluštík, Suchý – Bonk, Macháček, Hrubý – Kameníček, Štěpják, Horák – Linduška, Bílek, Mičulka. Trenér: Václav Slabý.

K TÉMATU

Václav SlabýSlabý čeká v sobotu plný zimák Po úspěšné zvládnuté dlouhodobé části v krajské lize, ve které se letos nehrálo play-off, jsou nyní blízko svému vytyčenému cíli. Hokejisté Kopřivnice zvládli první duel proti Uherskému Ostrohu a na domácím ledě budou mířit za postupem do 2. ligy.

Spolehnout se mohli také na své věrné fanoušky, kterých dorazila více než stovka. „Co se týče našich fanoušků, tak to byla nádhera. Diváci odvedli výbornou práci a kluci se jim odvděčili vítězstvím," pochvaloval si šéf kopřivnické střídačky Václav Slabý.

Kopřivnice je nyní v očekávání na vrchol sezony, který je na programu už v sobotu. „Myslím si, že bude plný barák. Už se na to všichni moc těšíme. Věřím, že si kopřivnický fanoušek vyvrcholení sezony nenechá ujít a přijde na zimák. Myslím si, že bude ještě lepší atmosféra než v zápase proti Orlové," připomněl únorový duel o první místo, který v Kopřivnici sledovalo 2650 diváků, kopřivnický kouč. (dtb)