„S letní přípravou jsem hrubě nespokojený. Trénovali jsme na hřišti s umělou trávou na ZŠ Milady Horákové, ale kluci k tomu létu přistoupili nezodpovědně a příprava byla žalostná, což se mi nelíbilo," přiznal trenér HC Kopřivnice Václav Slabý.

Momentálně se Kopřivnice připravuje třikrát týdně na ledě. „Do kádru máme zapojené mladé juniory, snažíme se mančaft omladit. Na ledě už je účast hráčů slušná, i když se někteří už hlásí do škol, tak je to trošku rozházené. Ale tréninková morálka na ledě je nyní úplně jiná než v průběhu léta. Z tohoto pohledu jsem spokojený," uvedl bývalý hráč Nového Jičína nebo Třince. Prvním novým hráčem v kádru je Lukáš Janečka, jenž hrával v loňské sezoně v dresu Studénky. „Kádr chceme stabilizovat, takže uvidíme, jak se bude dále jevit. Také chceme zapojit mladé hokejisty, protože mládež je budoucnost hokeje. Záleží na přístupu, jaký k tomu budou mladí hráči mít, a taky musí mít samozřejmě nějakou výkonnostní úroveň," dodal trenér kopřivnických hokejistů.

V Kopřivnici už nebude pokračovat Jan Barčák. Obránce Dušan Pelikán se vrátil do Nového Jičína, stejně jako útočník Martin Štěpják, jenž je však momentálně zraněný. Realizační tým zůstal stejný jako v loňské sezoně. Asistentem Václava Slabého je Jiří Malík a vedoucím družstva Michal Bobovič.

Kopřivničtí už mají za sebou také první přípravné utkání proti Rožnovu pod Radhoštěm, které dopadlo divokou remízou 7:7 (2:1, 0:5, 5:1). Branky Kopřivnice stříleli Bartošák, Hrubý, Janečka, Bílek a Starmann a dvakrát se trefil Horák. „Po rozbruslení se pokazila rolba, takže to pak bylo celé utkání složitější. Nebyli jsme zdaleka kompletní a kádr jsme dávali velmi těžko dohromady. V dalších zápasech už bychom chtěli nastupovat, v co nejkompletnější sestavě to půjde," vysvětloval Václav Slabý. Už tuto sobotu v 17 hodin by měla Kopřivnice odehrát odvetu v Rožnově, poté by měly přijít na řadu dva duely se Studénkou v sobotu 14. září v Kopřivnici a o týden později ve Studénce. Start letošní sezony krajské hokejové ligy je naplánován na poslední zářijový víkend.