Slabého svěřenci odehráli 
v prvním zápase série na hornobenešovském ledě povedenou partii. „Kombinačně to mělo hlavu a patu. Když se dá tým dohromady, tak je to o sto procent lepší, a kluci to potvrdili. Odehráli jsme perfektní utkání. Musím kluky pochválit, protože hráli tak jako vloni. Aktivně jsme bruslili, byli jsme poctiví v obraně i v útoku a šli jsme za svým cílem – vyhrát první zápas v sérii," hodnotil vstup do čtvrtfinálové série trenér HC Kopřivnice Václav Slabý.

„Soupeř byl hodně kvalitní a posílil se až příliš viditelně. Přesto se s ním dalo hrát a měli jsme na víc," uvedl tehdy po utkání, které bylo nakonec kontumováno ve prospěch Horního Benešova, trenér domácích Marek Harazim.

Domácí mohou děkovat Vlašánkovi

Rozhodující duel pro sebe urvali hokejisté Horního Benešova, kteří si po čtyřiceti minutách vybudovali postupový náskok 4:0. V době, kdy domácí vedli o jedinou branku, neproměnila Kopřivnice dva samostatné úniky.

„Věděli jsme, že porazit třikrát po sobě Horní Benešov nebude jednoduché, protože se jedná o kvalitní tým. Do branky se jim vrátil Vlášanek, což bylo stěžejní. Ten nás vychytal a rozhodl zápas. Chyběli nám Petružálek s Machem, takže jsme byli velmi oslabení. Takoví hráči když vypadnou, je to hned poznat. Ale kluci přesto nepodali špatný výkon. V našem největším tlaku jsme dostali dvě branky, kde se domácí prosadili v předbrankovém prostoru, a to rozhodlo. Když už domácí vedli o tři góly, tak to bylo strašně těžké," smutně konstatoval šéf kopřivnické střídačky Václav Slabý.

O jediný úspěch Kopřivnice se ve třetí třetině zasloužil Kameníček. Kopřivnici už tak jen čeká play-off 2 o televizor. „Začíná se až začátkem března. Je to trošku nešťastné řešení. Možná to chtělo odehrát více kol v základní části a vítěz mohl jít přímo do baráže. Nyní čekat a pak ještě o něco hrát je trošku divné. Možná by to chtělo zvážit model soutěže a trošku ho do příští sezony doladit," zamýšlel se trenér Kopřivnice.

3. utkání čtvrtfinále play-off
TJ Horní Benešov – HC Kopřivnice 4:1 (1:0, 3:0, 0:1)
Branka Kopřivnice: Kameníček, konečný stav série 2:1 (5:0 kon., 0:8, 4:1)
Kopřivnice: Unzeitig – Hruškovský, Jašek, Merenda, Kostelník, Gonos, Jedlička – Chalupa, Kameníček, Štěpjak – Bartošák, Suchý, Horák – Kropka, Bílek, Gola. Trenér: Václav Slabý

Semifinálové dvojice startující ve čtvrtek 13. února: Karviná – Krnov, Šumperk – Horní Benešov