Hokejisté Kopřivnice pak vedli stejným výsledkem i po 40. minutách, ale v závěrečném dějství předvedli Drtiči hotový uragán a pěti góly otočili skóre zápasu na 6:3.

Favorizovaná družina Romana Čechmánka se ještě ani pořádně nezahřála a už musela dohánět manko 0:2. Nejprve se na začátku 2. minuty prosadil Sluštík a za další minutu a půl udeřila Tatra po spolupráci třineckých juniorů, když přihrávku Matěje Macha zužitkoval Poruba. Zanedlouho sice snížil Romančík, ale Kopřivničtí si ve 14. minutě vzali náskok dvou branek zpět, když se o to zasloužil znovu Poruba.

V prostřední dvacetiminutovce sehrál Hodonín celkem čtyři přesilové hry, ale Kopřivnice, i díky výbornému Hromadovi, udržela vedení 3:1 i do zvuku druhé sirény.

„První třetina nám vyšla výborně, když jsme proměnili všechny šance, ale od druhé třetiny už byl Hodonín i díky přesilovkám lepší. Oslabení nás stála hodně sil, ale se štěstím jsme neinkasovali,“ vzpomínal na průběh zápasu kouč kopřivnické Tatry Jaroslav Kofroň.

Jihomoravané však předvedli v posledním dějství drtivý tlak a už ve 45. minutě snižoval na rozdíl jediného gólu dorážkou Jurča. Hromada si pak za následné protesty vysloužil desítku a poté musel čelit další palbě Baníku.

Novojičínský forvard Robin Gebauer potvrdil svoji parádní formu i v Opavě, kde třemi body řídil vítězství 4:2. Foto:
Novojičínští Ďáblové zdolali poslední Opavu už pošesté v sezoně

Drtiči totiž předvedli mezi 49. a 52. minutou drtivou čtyřminutovku během které třikrát skórovali, ujali se vedení 5:3 a rozhodli tak o osudu utkání.

Jednu z branek měl na svědomí znovu kanonýr Jurča, jenž zaokrouhlil svůj sezónní účet na číslo 20. V poslední minutě pak ještě přidal definitivní štempl na hodonínský obrat šestým zásahem Hajný.

Tatra tak ze čtyř venkovních utkáních v řadě v novém roce vydolovala pět bodů za tříbodovou výhru v Opavě a dvoubodový lup z Nového Jičína. „Hodonín nás ve třetí třetině přitlačil a byl jednoznačně lepší. Došly nám síly a soupeř nás pod tlakem donutil dělat chyby.

Zbytečně jsme se báli o výsledek a přestali jsme hrát co, co jsme měli. Ale popravdě Hodonín vyhrál nakonec zaslouženě,“ smutnil trenér kopřivnických hokejistů, jehož tým vyzve už v sobotu od 17 hodin před vlastními fanoušky poslední Opavu. Bude se jednat vůbec o první kopřivnické domácí utkání v roce 2018.

SHK HODONÍN – HC TATRA KOPŘIVNICE 6:3 (1:3, 0:0, 5:0)

Branky: 6. Romančík (Vrána), 45. Jurča (Kobylík, Černohous), 49. Hložánek, 51. Jurča (Kadlec), 53. Vaněk (Sedlák), 60. Hajný (Černohous) – 2. Sluštík (Mrowiec), 3. Poruba (M. Mach), 14. Poruba (Tomášek, Vyčesaný). Rozhodčí: Slavka – Maloušek, Maťašovský. Vyloučení: 3:6, navíc Sluštík a Hromada (oba K) 10 minut. Bez využití. Diváci: 981.

HC Tatra Kopřivnice: Hromada – Heinzl, Stříž, Mrowiec, Marek, Bail, Fojtík – Poruba, Tomášek, Vyčesaný – J. Mach, Sluštík, A. Kofroň – Gola, Hrubý, Pěnčík – M. Mach, Bartošák. Trenér: Jaroslav Kofroň.