Jako by chtěli svým fanouškům ještě více prodloužit svátky. Hokejisté Kopřivnice, jež tentokráte nastoupili bez Radka Bonka, totiž tři dny po Novém roce rozmetali doma v dalším kole krajské hokejové ligy, která se letos hraje bez play-off, poslední Bohumín 11:2 a diváky, jichž dorazilo okolo šesti stovek, bavili pohlednými akcemi a brankami.

I když se Bohumínští krčí se čtyřmi body na dně tabulky, umí soupeře potrápit. Své o tom ví i družina Václava Slabého, která na státní svátek 17. listopadu na soupeřově ledě doslova vydřela výhru 3:2. Však také ve třetím vzájemném měření sil (v prvním utkání porazila Kopřivnice doma Bohumín 7:3) bylo ve 14. minutě skóre ještě vyrovnané 0:0. O minutu později však poslal Kopřivnici do vedení Suchý a dvě trefy z 19. minuty pak dodaly na domácí hokejky potřebný klid.

Prostřední dějství bylo v jednoznačné režii Kopřivnických. Domácí, disponující daleko kvalitnějším a zkušenějším kádrem, ukázali svou sílu, a když dvakrát překonali i hosté Unzeitiga, odcházela Kopřivnice do šaten s náskokem 9:2. Ve 35. minutě stihl dokonat hattrick domácí střelec Štěpják, jemuž sekundovali dvougóloví Suchý a Horák, jenž měl na svědomí i branku s pořadovým číslem 10.

Vítězství celku kapitána Bílka pak v závěru ještě pečetil Linduška.

„Rozjížděli jsme se pomalu, ale následné dvě třetiny už jsme na ledě dominovali. O minulém trápení v Bohumíně jsme dobře věděli a řekli jsme si, že hokej nejde hrát na padesát procent. Musí se do toho šlapat celých šedesát minut, ať je soupeř jakýkoliv. Předváděli jsme nádherné akce a lidi byli spokojení. Musím zase pochválit kopřivnické fanoušky, protože stadion byl pěkně naplněný, což bylo super. Diváci byli spokojení a třetí třetina už byla pohodová," hodnotil duel spokojený kouč Kopřivnice Václav Slabý, jehož svěřence čeká už ve středu duel na ledě třetího Horního Benešova, který o víkendu prohrál na ledě lídra tabulky z Orlové.

„Je to zkušená parta kluků, která hraje pohromadě už roky. Čeká nás těžké utkání. V pondělí na tréninku se na ně připravíme a snad nám to ve středu vyjde. Je třeba pořádně bruslit a hrát do těla," zamýšlel se nad pokračováním krajské ligy kopřivnický lodivod.

HC Kopřivnice – HC Bohumín 11:2 (3:0, 6:2, 2:0)

Branky: 15. Suchý (Jašek, Macháček), 19. Bartošák (Sluštík), 19. Štěpják (F. Chvostek), 22. Horák (Štěpják, Merenda), 23. Suchý (Bartošák), 25. Bílek (Petružálek), 29. Mičulka (Klečka), 31. Štěpják (Horák), 35. Štěpják (Kameníček, Hrubý), 53. Horák (Petružálek), 55. Linduška (Chalupa) – 35. Plhoň (Franz, Belanec), 40. Plhoň (Řezáč).

HC Kopřivnice: Unzeitig - Petružálek, F. Chvostek, Jašek, Chalupa, Merenda - Suchý, Bartošák, Sluštík - Hrubý, Macháček, Linduška - Horák, Kameníček, Štěpják - Mičulka, Klečka, Bílek. Trenér: Václav Slabý.

Zbylý výsledek 16. kola: Orlová - Horní Benešov 8:4

Ve středečním vloženém 17. kole cestují hokejisté Kopřivnice na led Horního Benešova. Utkání má buly v 18 hodin.
O následujícím víkendu se pak svěřenci Václava Slabého představí opět domácím tribunám, když v sobotu 10. ledna hostí od 17 hodin Rožnov pod Radhoštěm.