Páteční závěrečný díl čtvrtfinálové série se odehrál v parádní hokejové atmosféře sedmnácti stovek diváků a Valachy přijela podpořit početná enkláva věrných příznivců, kteří obsadili kopřivnický stadion, dle odhadů, téměř z poloviny.

„Musím klukům poděkovat, protože, kdo hokeji rozumí, tak to musel vidět. Dohrávali jsme na čtrnáct lidí a z pěti beků byli dva útočníci. Kluci odehráli maximum. Vsetínská síla je opravdu velká a v závěru se znovu projevila," přiznal kouč Kopřivnice Václav Slabý, jehož svěřenci vstoupili do utkání odhodlaně, ale na všechny náznaky šancí si dal Hromada pozor.

Nejvíce se vyznamenal v závěru úvodní třetiny, kdy Mach našel Červenku. Valaši nakonec vedli po první části 1:0, když po akci Jeníka zametl kotouč pod víko kanonýr Luka, jenž během čtvrtfinále posbíral 11 bodů (6+5).

Nedlouho po zahájení druhé třetiny orazítkoval tyč vsetínský kapitán Mojžíš, ale poté už se radovali příznivci Kopřivnice. Pěnčík totiž využil hostující chyby a nekompromisním bekhendem srovnal na 1:1. Slabého celek najednou ožil a ve 27. minutě byl v úniku faulován Poruba. Z následného trestného střílení však vzešel jako vítěz Hromada.

Namísto kopřivnického vedení, tak přišel úder Valachů, když v polovině utkání, těsně po vypršení první hostující přesilovky, zblízka doklepl kotouč do sítě Kolařík. Kopřivnice však dokázala podruhé srovnat, když se parádní individuální akcí blýskl Ollender.

Následně pak Šimeček vychytal únik Luky, ale zlomový moment přišel v poslední minutě druhé části. Kopřivnice hrála přesilovou hru, ve které však ujel Pokorný, jenž nadvakrát upravil na 3:2. „Gólu do šatny byla velká škoda," uvědomoval si Slabý.

DOPITA: FANOUŠCI? KLOBOUK DOLŮ

Horda valašských příznivců pak vybuchla nadšením počtvrté, když zkraje závěrečného dějství zakončil povedenou kombinaci Kucharczyk, jenž zvyšoval na 4:2.

Ve 46. minutě pak ještě vykřesal domácí naději Tomášek, jenž krátce po buly snižoval na rozdíl jediné trefy. Jakoby však píchl do vosího hnízda, protože Vsetín ve zbylých čtrnácti minutách skóroval ještě čtyřikrát a po výhře 8:3 tak uzavřel celou sérii.

„Výsledek mohl být lepší, ale síly nám prostě docházely. Trénovanost Vsetína je vidět, stejně jako zkušenosti v zakončení, protože jsme snad čtyři góly dostali z dorážek. Atmosféra zápasu byla vynikající a je vidět, že Vsetín žije hokejem. Dík patří, jak našim fanouškům, tak vsetínským, kterých přijelo strašně moc. Je vidět, že Vsetín je připraven na postup a přeju, ať jim to vyjde. Vloni jsme hráli s Frýdkem-Místkem, takže můžeme porovnávat. Frýdek hrál více technicky, což pro nás bylo lepší. Vsetín hraje úplně jiný hokej. Má hodně natrénováno a hraje kvalitní silový hokej. Série pro nás byla hodně náročná," zamýšlel se kouč kopřivnických hokejistů.

A co by se muselo stát, aby Kopřivnice natáhla sérii alespoň na pět utkání? „Především bychom museli být kompletní a muselo by nám tam spadnout úplně všechno, protože Hromada není žádný lajdák," usmál se závěrem Slabý, zatímco na ledě zrovna probíhaly dlouhé děkovačky obou týmů.

Vsetín nyní čeká zápasová pauza, neboť semifinále odstartuje až v neděli 12. března.

„Zápas jsme zvládli, ale jsme hrubě nespokojeni s výkonem některých hráčů. Z našeho pohledu to trošku vrhlo kaňku na celou sérii, protože ty předešlé zápasy byly poměrně slušné. Výsledkově to bylo sice znovu nakonec výraznější, ale s takovým výkonem bychom moc daleko nedošli. Drama to může být, protože to je hokej a vůbec tím nesnižuji výkon soupeře, který bojoval, ale náš výkon musí být lepší. Jinak klobouk dolů před našimi fanoušky, kteří zaslouží velikou pochvalu," uvedl v útrobách kopřivnického stadionu vsetínský kouč a olympijský šampión z Nagana Jiří Dopita.

4. zápas čtvrtfinále play-off:

HC KOPŘIVNICE – VHK ROBE VSETÍN 3:8 (0:1, 2:2, 1:5)

Branky: 22. Pěnčík (Vyčesaný), 32. Ollender (Krutil, Hrubý), 46. Tomášek (Ollender) – 13. Luka (Kucharczyk, Jeník), 30. Kolařík (Vávra, Janáček), 40. Pokorný (Janáček), 42. Kucharczyk (Luka, Hryciow), 47. Kajaba (Ostrčil), 50. Ostrčil (Kucharczyk), 51. Zúbek (Hryciow, Kolařík), 58. Luka (Kucharczyk, Mojžíš). Rozhodčí: Volf – Novák, Holibka. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1677.

KONEČNÝ STAV SÉRIE 0:4 (0:9, 4:10, 2:8, 3:8).

HC Kopřivnice: Šimeček – Kowalczyk, Pargáč, Sluštík, Krutil, Chalupa – Červenka, Mach, Poruba – Ollender, Tomášek, Hrubý – Vyčesaný, Kofroň, Pěnčík. Trenér: Slabý.

VHK ROBE Vsetín: Hromada – Jeník, Mojžíš, Janáček, Hryciow, Teper, Čech, Žák, Ostrčil – Finsterle, Kucharczyk, Luka – Kolařík, Vávra, Zúbek – Hořanský, Šilhavý, Čuřík – Kajaba, Pokorný, Vítek. Trenéři: Dopita a Jenáček.