Bodům, tolik potřebným v boji o poslední postupové místo do play-off, byli na ledě brněnské Techniky velmi blízko.

Nakonec se však z jihomoravské metropole vraceli s prázdnou. Kopřivničtí hokejisté už nedotáhli dvoubrankovou ztrátu a čtyři kola před koncem základní části ztrácejí na osmou Opavu dva body.

V první třetině byl Slabého soubor jednoznačně aktivnějším, když soupeře výrazně přestřílel, ale střelecká aktivita se na brankovém stavu nijak nepodepsala. Na muže zápasu Jekela nevyzráli bývalý hráč Techniky Pargáč a po něm ani Tomášek či Matějek.

Důležité zákroky předváděl ale také na druhé straně Vrba, jenž měl nejvíce práce při pokusu kapitána Sov Habrovce, jehož střelu musel kopřivnický brankář vyrážet ramenem.

Skóre zápasu se poprvé měnilo ve 26. minutě, ve které se ujala dorážka Bočka. Za necelé tři minuty pak schytali Kopřivničtí druhý gólový direkt, když Vrbu, jemuž kryl záda mladík Tomáš Mizera z vítkovické juniorky, překonal, po chybě v rozehrávce, podruhé Boček.

Zanedlouho utkání zpestřila boxerská vložka Patrika Brzobohatého s Teprem, která vyzněla lépe pro zadáka Kopřivnice. Hosté pak nevyužili další možnosti ke snížení stavu, když nejblíže ke gólu měl Mach, a tak mohli přidat v závěru druhé periody třetí branku Brňané, ale Vrbu zachránila při pokusu Látala tyč.

„V první třetině byl poměr střel 17:7 pro nás, ale bohužel jsme nic neproměnili. Ve druhé třetině jsme měli další velké příležitosti, ale bohužel znovu nic. Pak dostaneme najednou první branku, potom vyrobíme hrubici a ztrácíme dva góly," nechápavě kroutil hlavou kouč HC Kopřivnice Václav Slabý.

Slabý: Strašně se nadřeme na gól

Kopřivnická naděje svitla s úderem 51. minuty, kdy snížil na rozdíl jediné branky při vlastním oslabení Matějek, jenž tak poprvé rozveselil početný kopřivnický fanklub.

Hosté vrhli všechny síly k vyrovnání, ale ani při závěrečné power-play už kýžené vyrovnání nepřišlo.

„Domácí Jekel chytal opravdu výborně. Strašně se nadřeme na gól a to je hlavní důvod porážky. Nic nám tam nespadlo ani v power-play a potřebné body nemáme. Kluci nehráli špatně, ale produktivita je tragická. Naše střelecká potence je prostě špatná," dodal kopřivnický trenér.

II. hokejová liga, sk. Východ, 40. kolo

HC Technika Brno - HC Kopřivnice 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)

Branky: 26. Boček (Havíř, P. Brzobohatý), 29. Boček (P. Brzobohatý) – 52. Matějek. Rozhodčí: Held – Měkýš, Otáhal. Vyloučení: 4:5. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 150.

HC Kopřivnice: Vrba – Teper, Čintala, Dusík, Marek, Merenda, Vydra – Červenka, Stránský, Slovák – Mach Tomášek, Hrubý – Matějek, Sluštík, Pargáč – Kofroň. Trenér: Slabý.

Závěrečný los tria uchazečů o poslední volné místo pro play-off:

Kopřivnice: doma Karviná, venku Poruba, doma Frýdek-Místek, venku Nový Jičín.
Opava: doma Nový Jičín, venku Hodonín, doma Vsetín, venku Technika Brno.
Břeclav: doma Technika Brno, venku Karviná, doma Poruba, venku Frýdek-Místek.