Kopřivnice vedla po trefách Suchého a Macha dlouho 2:0, ale Šumperk si góly z 54. a 59. minuty zajistil prodloužení, které však nerozhodlo a v nájezdech pak zařídili kopřivnické vítězství úspěšní střelci Štěpánek se Sluštíkem a skvělý brankář Hromada.

Při pátečním podvečeru to bylo na kopřivnickém zimním stadionu pořádné drama a dvanáct stovek diváků, mezi kterými nechyběl ani kopřivnický odchovanec a současná brankářská opora extraligových Vítkovic Patrik Bartošák, si na vyvrcholení muselo počkat bezmála tři hodiny. Tatra vstoupila do utkání lépe a už ve 4. minutě se po akci neúnavného Tomáška prosadil dorážkou Suchý.

Kopřivnický soubor Jaroslava Kofroně, jemuž na ledě scházel zraněný Pargáč, pak pokračoval v dobré defenzivní partii, a když už se Draci dostali ke gólovému zakončení, byl proti neprůstřelný Hromada. Těsně před polovinou utkání pak kopřivnické ochozy bouřily podruhé, když Kofroň našel před brankou osamoceného Macha, jenž pohotově zasunul kotouč mezi Lakosilovy betony a Tatra rázem vedla 2:0.

Spadlý most u dálnice v Příboře, 10. března 2018.
Sobotní neštěstí v Příboře: u dálnice se zřítil most s bagrem

Kopřivnice pak mohla zpětně litovat závěru druhé periody, kdy ve velkých příležitostech neuspěli Suchý s Pěnčíkem a střela zadáka Krutila ze 40. minuty pak orazítkovala tyč.

„Tam jsme měli přidat třetí branku a věřím, že už bychom to uhráli. Ale pořád jsme si říkali, že musíme hrát stejně dobře z obrany,“ líčil těsně po utkání šéf kopřivnické střídačky Jaroslav Kofroň.

V NEDĚLI NEMÁME CO ZTRATIT, ŘÍKÁ KOFROŇ

Čtvrtý špíl série gradoval v závěrečné třetině, kdy si Draci nejprve znovu dvakrát vylámali zuby na Hromadovi. Necelých deset minut před koncem pak atakoval zcela mimo hru Bažant Kofroně a pro mladého forvarda Kopřivnice utkání vinou zranění předčasně skončilo.

Přesilovka Tatry však trvala jen chvíli, protože Stříž inkasoval za krvavý úder do obličeje čtyřminutový trest. Záhy poslali sudí za katr i Tomáška a před Šumperkem se otevřela veliká možnost na zdramatizování, neboť ho čekala přesilovka 5 na 3, která trvala bez dvanácti vteřin celé dvě minuty.

Šumperk nabídnutou možnost využil a v 54. minutě snížil díky teči Cinka. Za chvíli pak hrála Tatra klasickou početní výhodu, kterou však Draci přečkali a v čase 58:15 přišlo hostující vyrovnání, když přihrávku zpoza branky nekompromisně proměnil svým prvním gólem v sérii Půhoný.

Složité vteřiny pak přišly pro Tatru na konci 59. minuty, kdy byl k velké nelibosti domácího publika vyloučen Tomášek. Kopřivničtí však díky velké obětavosti početní výhodu ubránili a dostali zápas do prodloužení. V jeho začátku ještě Šumperk dohrával 50 vteřin přesilovku 4 na 3, ale i tu Kopřivničtí přežili. Desetiminutové prodloužení nakonec nerozhodlo a tak přišly na řadu samostatné nájezdy.

Na úvodní trefu Štěpánka odpověděl Hroch a na začátku čtvrté série se za velkého pískotu rozjel hostující kapitán Sedlák. Puk nakonec skončil za brankovou čárou, ale hlavní sudí ho po krátké poradě pro kopnutí bruslí neuznal. Kopřivnický kapitán Sluštík pak proměnil, a když poté neuspěl Vymazal, mohla Tatra slavit vyrovnání série na 2:2.

Dramatické utkání se hrálo ve výtečné atmosféře, ale kaňkou byla situace ve druhé přestávce, kdy došlo v hostujícím sektoru k potyčce mezi několika málo fanoušky obou táborů, které security jen nečinně přihlíželi.

Tibetská vlajka. Ilustrační foto
Tibet má podporu i na Novojičínsku

„Závěr jsme si úplně zbytečně zkomplikovali, protože jsme byli celý zápas o něco lepší. Pak však přišly zbytečná vyloučení a to by se nemělo stávat. Naštěstí jsme to skvěle ubránili a v prodloužení už je to buď a nebo. Všichni hráči zaslouží pochvalu,“ hovořil v útrobách kopřivnického stadionu kouč Tatry.

Jeho tým se sejde v neděli hodinu po poledni a vyrazí směr Šumperk, kde ho čeká rozhodující bitva v boji o postup do semifinále. „Může se stát cokoliv. Jsme rádi, že jsme si prodloužili sezonu a hlavně, že jsme vyhráli před domácím publikem, kterému patří dík. Nemáme co ztratit a nevzdáváme se,“ sdělil před nedělním vyvrcholením série Jaroslav Kofroň.

HC TATRA KOPŘIVNICE – DRACI ŠUMPERK 3:2 SN (1:0, 1:0, 0:2 – 0:0, 1:0)

Branky: 4. Suchý (Tomášek), 27. J. Mach (A. Kofroň), rozhodující nájezd Sluštík – 54. Cink (Vymazal), 59. Půhoný (Kovařík, Gewiese). Rozhodčí: Held – Novotný, Šimčík. Vyloučení: 5:3, navíc Krutil 10 min. – Králík 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 1217.

Jak šly nájezdy: 1. Vachutka X, Štěpánek 1:0. 2. Hroch 1:1, Tomášek X. 3. Půhoný X, J. Mach X. 4. Sedlák X, Sluštík 2:1. 5. Vymazal X.

STAV SÉRIE 2:2 (0:6, 3:2, 1:5, 3:2 SN).

HC Tatra Kopřivnice: Hromada – Štěpánek, Stříž, Krutil, Marek, Fojtík, Bail – Suchý, Tomášek, Vyčesaný – Červenka, Sluštík, Pěnčík – J. Mach, Gola, A. Kofroň. Trenér: Jaroslav Kofroň.

Draci Šumperk: Lakosil – Schejbal, Šťáva, Ďurkáč, Bažant, Gewiese, Řezáč, Sedlák – Kovařík, Hroch, Lehečka, Vachutka, Müller, Králík, Skopal, Půhoný, Fischer, Vymazal, Cink. Trenér: Jozef Zavadil.


Zbylý program série: v neděli od 17.00 v Šumperku.