Kopřivničtí potvrdili roli jednoznačného favorita a po výhře 29:25 postoupili do osmifinále, které se bude teprve losovat. Další extraligové utkání čeká Vávrovy hochy až v neděli 15. listopadu, kdy doma hostí v tradičních 17 hodin regionálního rivala z Karviné.

Účastník nejvyšší soutěže v zápase neustále vedl, ale domácí se dlouho drželi, když v půli ztráceli pouze tři branky. „Ze začátku si kluci možná mysleli, že se domácí porazí sami, a ti, dokud mohli, tak s námi drželi krok. Počáteční podcenění mě mrzelo, ale důležité nakonec bylo, že se nikdo nezranil.

Domácí se na nás chtěli vytáhnout, protože zahrát si proti extraligovému týmu je vždycky svátek," sdělil trenér KH Kopřivnice Ivo Vávra, jehož svěřenci pak soupeři odskočili i na rozdíl osmi branek.

Nejpilnějším kopřivnickým střelcem byl desetigólový Patrik Fulnek. „Prostřídali jsme sestavu a hráli především kluci, kteří v extralize tolik nehrají. Hlavním cílem byl postup, což se podařilo. Musíme se hlavně soustředit na extraligu," zdůraznil Vávra.

SK Velká Bystřice – KH Kopřivnice 25:29 (12:15)
Rozhodčí: Horsák, Ördögh. Diváci: 175
Nejvíce branek Velké Bystřice: Zemánek 7, Pernický 4/4, Wolf 4.
Sestava a branky Kopřivnice: Holeček – Veřmiřovský, Zima 4, Jan Gřes 4, Bukovský 2, Mička, Petřík 1, Unger 3, Antes, Hardt, Kaluža, P. Fulnek 10/4, Hanus 1, Krpelík 4. Trenér: Vávra. Vedoucí: I. Fulnek