Domácí hned v úvodu podržel při dvojnásobné přesilové hře výtečný Unzeitig, ale v 11. minutě ho z prostoru mezi kruhy překonal Vaněk. Závěr první třetiny však patřil domácím. K radosti kopřivnických fans se v 18. minutě prosadil Bartošák a za další minutu dokonal domácí obrat Horák, jenž využil Kameníčkovu nahrávku zpoza branky.

PROGRAM 12. kola:Sobota 7. prosince, 17.00 Rožnov pod Radhoštěm - Kopřivnice

„Bylo hodně důležité, že se nám podařil výsledek zápasu otočit ještě v první třetině. Dostali jsme opět lacinou branku, ale kluci se dostali do tlaku, a díky tomu jsme utkání otočili," vracel se k důležitým momentům zápasu domácí trenér Václav Slabý.

I v prostředním dějství měli Krnovští možnost přesilovky 5 na 3, ale i toto oslabení dokázala Kopřivnice přečkat bez inkasované branky. V polovině zápasu zvýšil na 3:1 Hrubý, jenž využil klasickou přesilovku. Akci založil obránce Merenda, který našel Bílka, jenž kotouč posunul Hrubému, a Šlupina inkasoval potřetí. Hosté stihli ještě devět minut před koncem snížit zásluhou Weisse, ale více už jim Unzeitig s prořídlou obranou nedovolili. „Přišli jsme o zraněného Petružálka a kapitán Hruškovský se nechal vyloučit do konce utkání, takže jsme to dohrávali na čtyři beky. Bylo to tedy hektické, ale myslím si, že kluci bojovali a zaslouženě jsme vyhráli," těšilo domácího kouče.

Ještě před tím, než stihl Krnov odvolat brankáře, se prosadil, po Bartošákově asistenci, svým druhým gólem v zápase Hrubý. „Chtěli jsme navázat na předcházející zápas se Šumperkem, který jsme zvládli. Krnov, jak je známo, má vynikajícího gólmana Šlupinu a silný útok, kde má šikovné hráče, ale chtěli jsme využít jeho obrany. Snažili jsme se je zatlačit a chodit tvrdě do brány. Nakonec jsme utkání zvládli, ale výhra se rodila těžce. Dobře zachytal Unzeitig, ale od toho tam gólman je, aby tým podržel. Stejně tak hráči musí proměňovat šance," doplnil Václav Slabý, který se den předtím zúčastnil exhibice na oslavu kopřivnického odchovance Stanislava Hajduška, jenž byl jmenován do síně slávy sparťanských legend.

„Byla to pěkná akce. Exhibice byla uspořádána výborně a pro Standu Hajduška to bylo důstojně zorganizováno. Kluci se sešli, takže to bylo super. Je to zase něco jiného, vyjet na led ve výstroji, než v teplákách při tréninku. Ale užili jsme si to a byla sranda. Člověk neviděl kluky už dlouho. Když já jsem byl mladý, tak to už byli staří pardálové. Dobře jsme se ale pobavili a o to šlo. Diváci mohli vidět i hráče bývalé kopřivnické éry. Byl to perfektní zážitek pro všechny," řekl k exhibici trenér HC Kopřivnice Václav Slabý.

HC Kopřivnice - HK Krnov 4:2 (2:1, 1:0, 1:1)

Branky: 18. Bartošák (Janečka), 19. Horák (Kameníček), 30. Hrubý (Bílek), 59. Hrubý (Bartošák) 11. Vaněk (Otipka), 51. Weiss.

Kopřivnice: Unzeitig Petružálek, Polášek, Hruškovský, Jašek, Kropka, Merenda Horák, Kameníček, Chalupa Janečka, Bartošák, Kaňovský Hrubý, Bílek, Stryk. Trenér: Václav Slabý.

Zbylé výsledky 11. kola:

Orlová B - Bohumín 19:7, Karviná - Horní Benešov 10:4, Šumperk - Rožnov 7:3.