Prvně jmenovaný má za sebou povedenou sezonu. Ve čtyřiceti utkáních nasbíral jednačtyřicet bodů, další dva přidal ve vyřazovacích bojích. To vyneslo sedmadvacetiletému útočníkovi zkoušku v prvoligovém Havířově. Jeho o pět let mladší spoluhráč Matěj Mach se bude rvát o místo v kádru Frýdku-Místku, který stejně jako Havířov působí v Chance lize. Mach se blýskl v loňské předčasné ukončené sezoně třiadvaceti body. „Samozřejmě, že oběma klukům přejeme angažmá ve vyšší soutěži. Nicméně pro nás by byl jejich odchod citelným oslabením,“ přiznal trenér kopřivnických hokejistů Jaroslav Kofroň. „To jsou zatím dvě případné změny, jinak vše je při starém,“ dodal.

Hokejisté Nového Jičína se připravuji individuálně
Ďáblové z Nového Jičína se připravují individuálně, Macuh míří do Frýdku

Tým polyká tréninkové dávky čtyřikrát týdně. „Dokonce jsme odehráli i jedno fotbalové utkání s Vlčovicemi, další máme předjednané,“ prozradil Jaroslav Kofroň.

Na led by měli Kopřivničtí vyjet třetího ledna. Tým z města Tatrovek bude hrát ve skupině Východ a společnost by mu měly dělat tyto týmy: SHK Hodonín, HC Bobři Valašské Meziříčí, HC Slezan Opava, HK Nový Jičín, SKLH Žďár nad Sázavou, HC Orli Znojmo a HHK Velké Meziříčí.

A favorizované Znojmo bude prvním domácím soupeřem v nové sezoně. Hokejový svátek je na programu 19. září.